PASIASTY DESER Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM SŁODZONYM I GALARETKAMI

PASIASTY DESER Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM SŁODZONYM I GALARETKAMI Inne
PASIASTY DESER Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM SŁODZONYM I GALARETKAMI

Deser z mlekiem skondensowanym słodzonym i galaretkami to świetna propozycja na upalne dni, ale nie tylko.
Łatwy w przygotowaniu klasyczny deser.


Składniki Składniki

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka szafirowa
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 szklanka mleka
  • 2 płaskie łyżki żelatyny


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Galaretka

Galaretka, królowa deserów w okresie PRLu. Zwykła, kupna galaretka, w różnych kolorach, po zastygnięciu pokrojona, a następnie ułożona na talerzach lub miseczkach – najlepiej kryształowych. Świetnie również czuła się w różnego rodzaju szklankach kieliszkach, ułożona warstwami. Okryta bitą śmietaną i posypana tartą czekoladą, rodzynkami... tym co było akurat dostępne. Pięknie wyglądała i pysznie smakowała.

Trufle na słono z chilli

Trufle na słono z chilli.Te trufle są zdecydowanie wersją wytrawną, pasującą do wina – są ostre i słone. Ja osobiście wolę słodkie trufle, ale zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Trufle mają ciekawy, rzadko spotykany smak.Idealny przepis na deser. Idealny przepis na deser.

Karpatka o smaku krówki

Karpatkę każdy zna. Ale o smaku krówki? Chyba już mniej do tradycyjnej masy budyniowej postanowiłam dodać masę krówkową. Wyszło pysznie.

Batony "Bounty" - wegańskie

Brak piekarnika? Żaden problem...ochota na słodycze, ale dieta? Ponownie żaden problem. Jakieś nietolerancje, ochota na nowe smaki, chęć do zrobienia czegoś domowego, ale zarazem zdrowego? Jeśli tak, to ten przepis dla Was. Pyszne, treściwe batony na bazie kaszy jaglanej, której w ogóle nie czuć. Bounty z dodatkiem mąki migdałowej czyni te batony bezglutenowymi, a oprócz tego są też wegańskie. Pyszota! Polecam.

Trufle Lusette

Moje pierwsze trufle i na pewno nie ostatnie. Są idealne również na prezent.

Fit brownie bezglutenowe z awokado i jagodami goi

Brownie, które dzisiaj wam chcę zaprezentować jest jeszcze bardziej wilgotne niż poprzednie i ma bardziej bogatą teksturę, ponieważ dodałam pokruszone orzechy laskowe do środka. Tak jak poprzednio zamiast niebotycznie dużej ilości masła rolę tłuszczu spełnia dojrzałe awokado, w przepisie użyłam również mniej jajek. Sypkie składniki również nietypowe, ponieważ użyłam mąki gryczanej dla odmiany oraz wzbogaciłam o dodatek mąki z orzechów włoskich (którą sama zrobiłam). Wierzch ciasta udekorowałam jagodami goi, które świetnie komponują się z ciastem nadając wyrazistości.