PIECZEŃ Z KARKÓWKI

PIECZEŃ Z KARKÓWKI Wieprzowina
PIECZEŃ Z KARKÓWKI

Soczysta, mięciutka, rozpływająca się w ustach, aromatyczna... mogłabym tu wiele pisać. Karkówka, bo właśnie o niej mowa to moja propozycja na pyszny obiad. Podana tradycyjnie z ziemniaczkami i buraczkami, po prostu niebo w gębie.


Składniki Składniki

  • 4 steki z karkówki (około 700 g)
  • 2 łyżki oleju
  • płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
  • pół łyżeczki majeranku
  • ząbek czosnku
  • pół szklanki wody


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Nadziewane krokiety ziemniaczane

Ziemniak jest podstawą pożywienia w wielu rejonach świata. Przechodził zarówno etapy wielkiej popularności, jak i niełaski. W XVIII wieku były podstawą pożywienia niższych warstw społecznych, ale cieszył się także uznaniem wyższych sfer, nawet królów. Polska stoi ziemniakiem, a proste regionalne dania takie jak placki ziemniaczane, kluski śląskie czy baby ziemniaczane nadal pojawiają na polskich stołach. Z tej popularnej bulwy przygotowałam dziś krokiety. Pod chrupiącym wierzchem skrywa się pyszne, mięciutkie nadzienie mięsne. Danie bardzo pożywne i smaczne, choć trochę pracochłonne.

Medaliony wieprzowe w sosie z suszonych grzybów

Uwielbiam, gdy moim bliskim smakują moje potrawy. Mam nadzieję, że Wam również posmakują Medaliony wieprzowe w sosie z suszonych grzybów. Idealny przepis na obiad.

Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku

Bardzo lubię potrawy, które można przygotować w szybki sposób, a przy tym smakują wyśmienicie. Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku jest jedną z nich. Mięso jest miękkie, niewysuszone, a cebulka soczysta i delikatnie zarumieniona. Całość dusi się w piekarniku w sosie własnym.

Gołąbki - oszukane

To szybkie i łatwe danie. Bardzo lubiłyśmy gołąbki a mama nie lubiła ich robić, mówiła, że zajmują mnóstwo czasu. No to przygotowywała nam oszukane gołąbki. Smakują wspaniale, dosłownie są obłędne w smaku. W wyglądzie nie są dość atrakcyjne, ale nie przejmujcie się tym, nadrabiają w smaku. Tak więc dzisiaj zapraszam was na pyszny obiad, mam nadzieję, że będzie wam smakował.

Pieczarki z boczkiem pani Maggot.

Gotowanie połączone z zaglądaniem do ulubionej książki to świetna zabawa, a jej efekty potrafią okazać się niezwykle smaczne! Polecam wam Pieczarki z boczkiem.

Rojoes - Wieprzowina po portugalsku

Rojoes- Wieprzowina po portugalsku. Rojoes to stare wiejskie danie popularne szczególnie w północnej części kraju i na Azorach. Bardzo ważne w jego przygotowaniu jest użycie mięsa odpowiednio przerośniętego tłuszczem i długi czas marynowania. Wrażenia zapachowe podczas gotowania są pierwszorzędne i powinny sprawić, że okoliczni mięsożercy zaczną krążyć nam wokół garnka. Ziemniaki są koniecznym dopełnieniem dania. Ja moje zwyczajnie ugotowałem, ale dobrze jest odlać nieco winnego sosu i poddusić je w nim dodatkowo. Idealny przepis na obiad.