Ciastka francuskie z serem i truskawkami

Ciastka francuskie z serem i truskawkami Ciastka
Ciastka francuskie z serem i truskawkami

Ciastka francuskie z serem i truskawkami to pyszna propozycja na szybkie przekąski, które niestety już się kończą.
.Pyszne i chrupiące ciastka, biały ser i soczyste truskawki, a dodatkowo lukier, który osłodzi ciasteczko. Wypróbujcie!


Składniki Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Nadzienie:
  • 250 g białego sera
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego extra lub cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 lekko czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • 250 g truskawek
  • Dodatkowo:
  • białko jajka
  • cukier puder do przygotowania lukru


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciastka owsiane z żurawiną i słonecznikiem

Ciastka owsiane z żurawiną i słonecznikiem na oleju kokosowym to trochę zdrowsza wersja ciastek owsianych, które zapewne znacie. Chrupiące ciasteczka, pięknie pachnące wanilią, a całość niesamowicie smaczna. Polecam wypróbować ciastka owsiane z żurawiną i słonecznikiem według mojej receptury, a zapewniam, że smak Was nie zawiedzie. Smakują rewelacyjnie.

Pełnoziarniste ciasteczka owsiane z bakaliami

Ciasteczka na mące pełnoziarnistej i owsianej z dodatkiem bakalii, które można wymieniać na te, które lubimy najbardziej. U mnie to jest żurawina, orzechy i migdały z przeplatającymi się kawałkami czekolady. Pyszne ciasteczka, które szczególnie polecam dla dzieci, bo to jest zdrowsza wersja słodkich wypieków.

Biskwity

Biskwity to nic innego jak pyszne biszkoptowe omleciki nadziane kremem przygotowanym na bazie bitej śmietany i mascarpone, z dodatkiem pysznych owoców. Jestem pewna, że je pokochacie. Idealny przepis na deser.

Czekoladowe pierniki

Polska tradycja piernikowa sięga czasów kuchni starosłowiańskiej, znane były u słowiańskich pogan jako mieszanina miodu i grubo miażdżonej pszenicy. Od XIV wieku do miodowników dodawano „pierne” czyli pieprzną przyprawę korzenną, od której wzięła się też nazwa pierników. Dostatek dobrego miodu, wiekowe doświadczenia sprawiły iż pierniki traktowano jako rarytas, a ich smak doprowadzano do perfekcji. Dziś pierniki znane są chyba każdemu, a największą frajdę z dekorowania i pieczenia mają dzieciaki. Nie ma nic przyjemniejszego niż prawdziwa, pachnąca choinka, udekorowana pierniczkami! Taka choinka to dopiero smakuje!

Kruche piknikowe roladki

Zapraszam na mój pomysł na danie piknikowe. Roladki są świetnym pomysłem, można (a nawet trzeba) jeść je trzymając w dłoni. Kruche roladki to mój optymalny wybór na piknik.

Ciasteczka z syropem klonowym

Ciasteczka z syropem klonowym idealnie wpasowywało się moje gusta. Nie wiem, czy znajdę dla nich lepszą alternatywę. Z dodatkiem syropu klonowego smakują rewelacyjnie. Ważne że są jak wino, im dłużej poleżą tym są lepsze, ale moje chłopaki zajadają się już nimi  jak tylko ostygną. Sprawdzony przepis na deser!