Ciastka francuskie z serem i truskawkami to pyszna propozycja na szybkie przekąski, które niestety już się kończą.
.Pyszne i chrupiące ciastka, biały ser i soczyste truskawki, a dodatkowo lukier, który osłodzi ciasteczko. Wypróbujcie!
Ciastka owsiane z żurawiną i słonecznikiem na oleju kokosowym to trochę zdrowsza wersja ciastek owsianych, które zapewne znacie. Chrupiące ciasteczka, pięknie pachnące wanilią, a całość niesamowicie smaczna. Polecam wypróbować ciastka owsiane z żurawiną i słonecznikiem według mojej receptury, a zapewniam, że smak Was nie zawiedzie. Smakują rewelacyjnie.
Ciasteczka na mące pełnoziarnistej i owsianej z dodatkiem bakalii, które można wymieniać na te, które lubimy najbardziej. U mnie to jest żurawina, orzechy i migdały z przeplatającymi się kawałkami czekolady. Pyszne ciasteczka, które szczególnie polecam dla dzieci, bo to jest zdrowsza wersja słodkich wypieków.
Biskwity to nic innego jak pyszne biszkoptowe omleciki nadziane kremem przygotowanym na bazie bitej śmietany i mascarpone, z dodatkiem pysznych owoców. Jestem pewna, że je pokochacie. Idealny przepis na deser.
Polska tradycja piernikowa sięga czasów kuchni starosłowiańskiej, znane były u słowiańskich pogan jako mieszanina miodu i grubo miażdżonej pszenicy. Od XIV wieku do miodowników dodawano „pierne” czyli pieprzną przyprawę korzenną, od której wzięła się też nazwa pierników. Dostatek dobrego miodu, wiekowe doświadczenia sprawiły iż pierniki traktowano jako rarytas, a ich smak doprowadzano do perfekcji. Dziś pierniki znane są chyba każdemu, a największą frajdę z dekorowania i pieczenia mają dzieciaki. Nie ma nic przyjemniejszego niż prawdziwa, pachnąca choinka, udekorowana pierniczkami! Taka choinka to dopiero smakuje!
Zapraszam na mój pomysł na danie piknikowe. Roladki są świetnym pomysłem, można (a nawet trzeba) jeść je trzymając w dłoni. Kruche roladki to mój optymalny wybór na piknik.
Ciasteczka z syropem klonowym idealnie wpasowywało się moje gusta. Nie wiem, czy znajdę dla nich lepszą alternatywę. Z dodatkiem syropu klonowego smakują rewelacyjnie. Ważne że są jak wino, im dłużej poleżą tym są lepsze, ale moje chłopaki zajadają się już nimi jak tylko ostygną. Sprawdzony przepis na deser!