Ciastka francuskie z serem i truskawkami

Ciastka francuskie z serem i truskawkami Ciastka
Ciastka francuskie z serem i truskawkami

Ciastka francuskie z serem i truskawkami to pyszna propozycja na szybkie przekąski, które niestety już się kończą.
.Pyszne i chrupiące ciastka, biały ser i soczyste truskawki, a dodatkowo lukier, który osłodzi ciasteczko. Wypróbujcie!


Składniki Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Nadzienie:
  • 250 g białego sera
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego extra lub cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 lekko czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • 250 g truskawek
  • Dodatkowo:
  • białko jajka
  • cukier puder do przygotowania lukru


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

CIASTECZKA JAGLANO-KOKOSOWE

Dzień bez ZDROWYCH ciasteczek to dzień stracony podobno. Na mojej aktualnej redukcji takie chrupaki lądują na talerzu przynajmniej raz na tydzień. Można je wcinać same lub z dodatkami np jak ja sobie wymyśliłam "z twarogiem i borówkami". Wykonałam je pół na pół, wersja normalna i kakaowa.

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem z rokitnika

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem. Jedni jedzą syte śniadania, pełne wędlin, inni musli a niektórzy lubią śniadania na słodko i taką propozycję szybkiego śniadania przedstawiam.

Kruche ciasteczka owsiane

O tym jakie pyszne są domowe ciasteczka, chyba nie muszę nikogo przekonywać, poza smakiem i prostotą wykonania mogą być też doskonałą zabawą dla dzieci.

Marbled cupcakes

Marbled cupcakes. Tyle lat prowadzę bloga, a jeszcze nigdy nie dodawałam przepisu na ciasto marmurkowe. Trochę nadrabiam, bo dziś mam dla Was dwukolorowe babeczki. Zwykle bardziej lubiłam waniliowe ciasto, ale w tym wypadku rewelacyjne okazało się ciemne - dodałam bardzo dużo kakao, więc miało intensywny odcień, głęboko kakaowy smak i było niezbyt słodkie. Polecam! Idealny przepis na deser.

Czekoladowe pierniki

Polska tradycja piernikowa sięga czasów kuchni starosłowiańskiej, znane były u słowiańskich pogan jako mieszanina miodu i grubo miażdżonej pszenicy. Od XIV wieku do miodowników dodawano „pierne” czyli pieprzną przyprawę korzenną, od której wzięła się też nazwa pierników. Dostatek dobrego miodu, wiekowe doświadczenia sprawiły iż pierniki traktowano jako rarytas, a ich smak doprowadzano do perfekcji. Dziś pierniki znane są chyba każdemu, a największą frajdę z dekorowania i pieczenia mają dzieciaki. Nie ma nic przyjemniejszego niż prawdziwa, pachnąca choinka, udekorowana pierniczkami! Taka choinka to dopiero smakuje!

Basler Leckerli

Basler Leckerli to tradycyjne pierniczki z dużą ilością miodu, migdałów i skórki kandyzowanej. Pyszne i bardzo aromatyczne. Po jednym kęsie przeniosą Was od razu do Szwajcarii! Są lekko twardawe, kleiste, bardzo dobrze trzymają kształt. Stanowią same w sobie pyszny prezent. Robi się je bardzo szybko i chociaż są drogie w wykonaniu (głównie migdały i miód) to zdecydowanie warto je upiec.