Ciastka francuskie z serem i truskawkami

Ciastka francuskie z serem i truskawkami Ciastka
Ciastka francuskie z serem i truskawkami

Ciastka francuskie z serem i truskawkami to pyszna propozycja na szybkie przekąski, które niestety już się kończą.
.Pyszne i chrupiące ciastka, biały ser i soczyste truskawki, a dodatkowo lukier, który osłodzi ciasteczko. Wypróbujcie!


Składniki Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Nadzienie:
  • 250 g białego sera
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego extra lub cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 lekko czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • 250 g truskawek
  • Dodatkowo:
  • białko jajka
  • cukier puder do przygotowania lukru


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Cantuccini- włoska klasyka bez glutenu

Cantuccini zwane również biscotti, to nic innego, jak włoskie ciasteczka z migdałami oraz pomarańczową nutą. Są idealną przekąską, której każdy kęs gwarantuje nowe doznania. W mojej wersji cantuccini są bez glutenu, z mniejszą ilością cukru oraz polskim akcentem w postaci miodu.

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem z rokitnika

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem. Jedni jedzą syte śniadania, pełne wędlin, inni musli a niektórzy lubią śniadania na słodko i taką propozycję szybkiego śniadania przedstawiam.

Ciasteczka Owsiane z Rodzynkami

Kolejne ciasteczka owsiane, tym razem z dodatkiem suszonych rodzynek. Zapraszam!

Pieguski

Pieguski, ciasteczka z orzechami i czekoladą, ciastka Ciasteczkowego Potwora… można by jeszcze sporo wymieniać. Nieważne jak się nazywają… ważne, że te pyszne ciasteczka smakują każdemu. Smaku piegusków chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, kruche z kawałkami czekolady idealnie komponują się na każą okazje jak i bez okazji.

Ciasteczka z kawałkami czekolady

Przepis na pyszne i kruche ciasteczka z kawałkami czekolady. Zapraszam.

Ciastka grzybki mleczno-owocowe

Mam do tych ciastek ogromny sentyment i ostatnio przygotowuje je na większe uroczystości, bo cieszą oko i smakują. Ale przecież mnie znacie: nic dwa razy nie może być u mnie identyczne. Dlatego tym razem zdecydowałam się nadać grzybkom smaku… Ptasiego mleczka. Ten rodzaj masy jest dużo lżejszy i bardziej piankowy, a grzybkom nie odklejają się „kapelusze” od „ogonków”. Dodatkowo zastosowałam niewielką ilość masy z prażonych jabłek, aby nadać im nieco owocowego zacięcia. Efekt? Grzybki są zwarte, lżejsze i mogą spokojnie przetrzymać o 1-2 dni dłużej w lodówce niż te, z tradycyjnym kremem budyniowym. Polecam na Wielkanoc, do koszyczka.