Malinowy Wulkan

Malinowy Wulkan Biszkopty
Malinowy Wulkan

W ubiegłoroczne Święta Wielkanocne miałam okazję zrobić „Czekoladowe ciasto z kremem i jajeczkami Dlatego upiekłam je ponownie gdy tylko pojawiły się moje ulubione owoce.


Składniki Składniki

  • 85 g masła, roztopionego
  • 90 g gorzkiej czekolady
  • 80 g mlecznej czekolady
  • 4 jajka
  • 140 g drobnego cukru


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto z truskawkami i galaretką

Przepis na ciasto z truskawkami i galaretką to moje ulubione ciasto wakacyjne. Co roku gdy na naszej działce pojawią się truskawki to na stole obowiązkowo musi pojawić się ciasto z truskawkami i galaretką. A więc na rozpoczęcie tegorocznego lata nie mogło go zabraknąć! Ciasto jest lekko kwaskowe, z dużą ilością truskawek – nasze ulubione ciasto z truskawkami.

Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną

Puszysty biszkopt, mus jabłkowy z kawałkami jabłek i bita śmietana posypana czekoladą – niesłodkie i lekkie ciasto. Pięknie prezentuje się  na talerzu.

Kostka makowo herbaciana

Tym razem postanowiłam sprawdzić co to będzie jeśli zamiast gotowej galaretki przyrządzę własną na bazie herbatki owocowej i powiem Wam, że eksperyment muszę uznać za bardzo udany. Otrzymałam delikatną w smaku, nie słodką galaretkę, która doskonale komponowała się z budyniem malinowym i lekkim makowym biszkoptem. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich oryginalnym smakiem spróbujcie koniecznie.

Ciasto prince polo

Ciasto prince polo to pyszny przekładaniec czekoladowo – orzechowy. Wygląda bardzo efektownie i smakuje wspaniale. Nada się na wszelkiego rodzaju okazje takie jak chrzciny, komunie czy święta. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Gorąco polecam. Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl

Kostka Kinder Bueno

Drodzy moi przepis dzisiejszy będzie moją próbą odwzorowania i interpretacji smaku jednego z najpopularniejszych batoników, czyli kinder bueno. Ciasto ma formę przekładańca. Puszysty niezwykle delikatny czekoladowy biszkopt przełożony masą mleczno-orzechowo-migdałową to jest to. Koniecznie spróbujcie bo ciasto jest mega pyszne.

Ciasto Duetka z Galaretką

Po świętach zapraszam Was na jedną z moich nowości: Duetkę z dwoma rodzajami mas na bazie grysiku wykończonej owocowymi wyspami pomarańczowej galaretki. Ciasto jest niezwykle kremowe i dość słodkie a przy tym orzeźwiające. Kombinowałam, bo chciałam stworzyć jakieś dobre ciacho na puszystym biszkopcie i powiem Wam, że z tych kombinacji powstał niezły kawał ciacha. Rozpływa się w ustach, po schłodzeniu smakuje jak deser pucharkowy. Ja jestem zadowolona, a Wy? Spróbujecie?