Malinowy Wulkan

Malinowy Wulkan Biszkopty
Malinowy Wulkan

Malinowy Wulkan. W ubiegłoroczne Święta Wielkanocne miałam okazję zrobić „Czekoladowe ciasto z kremem i jajeczkami Dlatego upiekłam je ponownie gdy tylko pojawiły się moje ulubione owoce. Idealny przepis na ciasto.


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe. Biszkopt przełożony cytrynową masą budyniową idealnie sprawdzi się podczas upałów. Zapewniam, że takie ciasto świetnie orzeźwia. Idealny przepis na ciasto.

Ciasto Mon Cheri

Dziś będzie to przekładaniec z mojego przepisu - bardzo prosty, dość efektowny i orzeźwiający. Wiśnia w czekoladzie to nasączony nakropkiem cytrynowym, tradycyjny biszkopt, przełożony masami na bazie budyniu: wiśniowego i czekoladowego. Całość wieńczy orzeźwiająca warstwa galaretki wiśniowej i zatopionych w niej wiśni w cukrze. Bajecznie smaczne po schłodzeniu: kremowe, deserowe i jednocześnie lekkie.

Ciasto Biała Dama

Biała Dama to delikatny biszkopt przełożony waniliowym kremem budyniowym z dodatkiem pokrojonych w kosteczkę brzoskwiń. Wierzch ciasta posypany jest słodkimi, podsmażonymi wiórkami kokosowymi. Całość tworzy bardzo smaczne, lekkie ciasto na każdą okazję.

Rafaello

Rafaello to ciasto klasyk, dobrze wszystkim dobrze znany i chyba nie znam osoby, która by go nie lubiła. Ja sama je uwielbiam, bo tak się składa, że pralinki Rafaello to moje ulubione łakocie. Rafaello można też zrobić w wersji bez pieczenia, na herbatnikach. Prezentowana poniżej wersja jest najpopularniejsza, a do tego bardzo prosta w zrobieniu.

Ciasto makowe z bitą śmietaną

Ciasto makowe z bitą śmietaną to bardzo smaczne i lekkie ciasto. Makowy biszkopt przełożony marmoladą, aby troszkę przełamać smak, a do tego bita śmietana. Całość świetnie się komponuje i nieziemsko smakuje. Idealne ciasto na nadchodzące Święta, ale także na inne uroczystości, czy spotkania z przyjaciółmi.

Ciasto Orzechowa Nutka

Ciasto Orzechowa Nutka to moja kolejna słodka wariacja. Lubię orzeszki ziemne i kajmak, ale tym razem chciałam troszkę wzbogacić ciasto o dodatkowy smak i zmienić wygląd tradycyjnych ciast z orzeszkami ziemnymi i masą kajmakową. Orzechowa Nutka to puszysty biszkopt, krem czekoladowy z orzeszkami ziemnymi, bita śmietana, kolejny blat biszkoptu, masa kajmakowa i ponownie orzeszki ziemne. Całość bardzo dobrze się komponuje, a słodycz czekoladowego kremu i kajmaku jest przełamana orzeszkami i niezbyt słodką bitą śmietaną. Polecam wypróbować.