JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM Jajka i omlety
JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

Jajka w sosie musztardowym nadają się również jako przekąska czy na stół Wielkanocny. Myślę, że jadł je chyba każdy, a jeśli nie to koniecznie musi spróbować.


Składniki Składniki

  • jajka ugotowane na twardo (ilość według tego ile osób zasiada do obiadu)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • ok. 300 ml bulionu rosołowego 
  • 3-4 łyżki musztardy sarepskiej
  • sól i pieprz do smaku
  • świeża pietruszka lub koperek do dekoracji


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Omlet na spodzie z płatków owsianych

Kojarzycie fraszkę Kochanowskiego "Na zdrowie"? Wydarzenia z ostatniego czasu uświadomiły mi jak olbrzymią prawdę opisał on w swoim dziele... Przeczytajcie ją i doceńcie swój organizm... A teraz, na zdrowie! Prostota tego dania powala na kolana. Dwa składniki dają perfekcyjne śniadanie na każdą okazję. W szczególności gdy lodówka świeci pustkami. Gdy znajdziecie w niej coś jeszcze... hmm to nawet lepiej! Małe urozmaicenia zawsze są mile widziane w mojej kuchni.

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Gotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.   I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku.

Kakaowy omlet z twarożkiem i truskawkami.

Ostatnio mieliśmy okazję jeść po raz pierwszy w tym roku truskawki. Moje ulubione! A dla Was mam szybki przepis, idealny dla zabieganych. Fit śniadanie w 5 minut.Tym razem omlet na słodko.

Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach

Szakszuka, czyli jajka gotowane w pomidorach - pyszna śniadaniowa propozycja wywodząca się z kuchni izraelskiej, marokańskiej i egipskiej. Spróbuj!

Jajka faszerowane zielonym groszkiem

Jajka faszerowane zielonym groszkiem to kolejny przepis na Wielkanocny stół. Jajka w tej wersji są dla osób dbających o zdrowie, bez majonezu i innych tego typu dodatków. Zdrowo i zielono!

Jaja faszerowane - żółtko, rzodkiewka, pieczarki.

Dziś przepis na jaja faszerowane idealne do podania na stół wielkanocny i nie tylko.  Co prawda Wielkanoc już minęła, ale przecież przed nami jeszcze wiele Świąt Wielkanocnych, więc przepis przyda się na pewno niejednej osobie.