Sernik z białą czekoladą i gruszkami

Sernik z białą czekoladą i gruszkami Serniki
Sernik z białą czekoladą i gruszkami

To, że uwielbiamy serniki, już wiecie, że lubimy kombinować i sprawdzać nowe przepisy też. Dzisiaj czas na kolejny przepis. Sernik jest cudownie delikatny, rozpływający się w ustach. Po prostu pyszota.


Składniki Składniki

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 100g białej czekolady / posiekanej /
  • 1 budyń waniliowy / proszek /
  • 90g cukru
  • 1 cukier waniliowy / nie wanilinowy /
  • 3 jajka
  • 50g miękkiego masła
  • 2 gruszki w syropie / pokrojone na plasterki /


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Waniliowy serniczek na zimno

Waniliowy serniczek na zimno, to ciekawa propozycja na nową odsłonę sernika.a Pyszny serniczek aromatyzowany prawdziwą wanilią. Ja swój zrobiłam na biszkopcie, ale można go zrobić również na gotowych biszkoptach lub herbatnikach. Przygotowanie nie powinno sprawić żadnego problemu osobie która ma na koncie jakieś "sukcesy" w pieczeniu.

JAGODOWY TORCIK NA ZIMNO

Obłędny w smaku: herbatnikowy spód oraz lekka jagodowa pianka. PYCHOTA!!!

Najlepsze sernikobrownie z malinami

Dziś przedstawiam coś absolutnie przepysznego i bardzo łatwego w przygotowaniu. Pyszne, bardzo czekoladowe i wilgotne brownie, delikatny, kremowy sernik i maliny – ciasto idealne!

Sernik na zimno z kaszy jaglanej z musem z borówek

Sernik na zimno z kaszy jaglanej z musem z borówek. Przed Wami moje nowe dzieło, czyli najlepszy wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej! Pyszny spód z daktyli i amarantusa, do tego kremowa masa jaglana przygotowana na mleku kokosowym i migdałowym oraz ekspresowa konfitura z borówek i nasion chia. Jest boski, mówię Wam! Ciacho oczywiście jest wolne od nabiału, glutenu i cukru, więc możemy zajadać się nim bez wyrzutów sumienia, ale myślę, że tutaj ta wymówka nie będzie Wam potrzebna. Ten sernik to kolejny dowód na to, że kasza jaglana jest niesamowita, bo można z niej wyczarować naprawdę przepyszne słodkości. Idealny przepis na ciasto.

Limonkowy sernik

Sernik - to niewątpliwie najpopularniejsze ciasto. Gości na naszych stołach w czasie świąt, rodzinnych imprez, spotkań z przyjaciółmi. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować go również bez specjalnej okazji. Ten sernik nie należy do tych ciężkich, zwartych serników. Jest delikatny, kremowy o subtelnym kwaskowym smaku limonek i mazistej konsystencji. Bardzo orzeźwiający i świeży, pachnący limonkami. Dzięki pieczeniu w kąpieli wodnej jest aksamitnie gładki i rozpływający się w ustach.

pieczony SERNIK z TRUSKAWKAMI

Sezon truskawkowy w pełni! to zdecydowanie mój ulubiony okres w roku Dziś zapraszam Was na SERNIK pieczony Z TRUSKAWKAMI. W internecie pełno jest przepisów na serniki truskawkowe na zimno – lubię je, ale jeśli mam wybór, zdecydowanie wolę tradycyjnie pieczony sernik. Dzisiejszy przepis jest doskonałym połączeniem tradycyjnego sernika, czekolady i pysznych truskawek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, funkcja grzania góra/dół. SPÓD herbatniki i kakao wkładamy do blendera i rozdrabniamy. Masło roztapiamy, dodajemy do rozdrobnionych herbatników i  dokładnie mieszamy – powinniśmy uzyskać konsystencję mokrego piasku. Wykładamy na spód formy, równo rozkładając i dociskając łyżką. Odstawiamy. SERNIK Truskawki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Masło ucieramy z cukrem przy pomocy miksera na jednolitą masę. Dodajemy stopniowo po 1 jajku – stale ucierając. Do tak przygotowanej masy, dodajemy porcjami ser i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ucierania dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Gotowy sernik wylewamy na czekoladowy spód, wyrównujemy łyżką. Gotowe truskawki mieszamy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej (dzięki temu podczas pieczenia sernika truskawki pozostaną na górze – nie opadną nam a dno blaszki) i układamy równo na serniku, lekko je dociskając. KRUSZONKA wszystkie składniki kruszonki mieszamy dłonią. Gotową kruszonkę rozkładamy równo na serniku i truskawkach. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika. Pieczemy: pierwsze 20 minut w 180 stopniach, funkcja grzania góra/dół, kolejne 60 minut w temperaturze 150 stopni funkcja grzania góra/dół. Sernik studzimy w piekarniku. Pycha!