Krupnik

Krupnik Z mięsem
Krupnik

Przepis na klasyczny krupnik


Składniki Składniki

  • 200 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 3 - 4 ziemniaki
  • kilka suszonych grzybów leśnych
  • bulion na kościach wieprzowych ok 2 litrów
  • natka pietruszki


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kapuśniak

Jest to bardzo popularna w Polsce zupa - sycąca, rozgrzewająca o zdecydowanym, kwaśnym smaku. Najczęściej pojawia się na naszych stołach jesienno - zimową porą, kiedy nasz organizm potrzebuje się rozgrzać i nabrać energii. Podana z kromką świeżego pieczywa może stanowić pełen, sycący posiłek.

Kapuśniak z młodej kapusty

 Lekki kapuśniak z młodej kapusty na drobiowych udkach. Smaczna, gęsta i szybka w przygotowaniu. Bardzo polecam.

Żurek nie tylko na Wielkanoc

Przepis na tradycyjny żurek, który od lat gości na Wielkanocnym stole. Żurek jest jednym z najstarszych polskich dań i od lat gości na niejednym Wielkanocnym stole. Tradycyjnie powinno podawać się żurek w chlebie, jednak obecnie coraz częściej serwowany jest na talerzach. Artykuł Żurek nie tylko na Wielkanoc pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl.

Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa to świetna alternatywa dla tych, którzy cenią sobie gołąbki w sosie pomidorowym za ich smak, a nie tylko za wygląd. Robi się ją dużo szybciej niż tradycyjne gołąbki i dużo łatwiej. Smakiem nie odbiega od dania, które znamy - jest bardzo smaczna, gęsta i sycąca. Przepis na tą zupę znalazłam na jednej z grup kulinarnych na portalu społecznościowym, ale niestety Pani, która wrzuciła zdjęcie kartki z przepisem nie podała skąd przepis ma, a ja po wypróbowaniu tej rewelacyjnej zupki zabiegać o to nie będę. Zupa gołąbkowa jest wyborna i na pewno Wam zasmakuje.

Zupa ogórkowa z koperkiem

Zupa ogórkowa z koperkiem to pożywna i smaczna zupka o kwaskowatym smaku. Jadłam już dużo różnych wersji zupki ogórkowej - z koperkiem i bez, zabielaną śmietaną, z dodatkiem ryżu, gotowaną na bulionie warzywnym i wiele innych. Ja prezentuje klasyczną wersję tej zupy - taką, którą znam z dzieciństwa i robię od lat. Moja zupa ogórkowa z koperkiem jest gotowana na mięsie drobiowym, jest gęsta, średnio kwaśna, zabielona śmietanką - klasyczna, ale bardzo smaczna propozycja na obiad.

Azjatycka zupa z kurczakiem i czerwoną pastą curry

W poszukiwaniu najlepszych smaków zaglądamy do Azji, gdzie możemy spotkać mnóstwo orientalnych zapachów i smaków. Kuchnia azjatycka powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Należą do niej kuchnia tajska, japońska, indyjska, koreańska i wiele innych. Zapraszam Was na danie dość proste i szybkie w przygotowaniu. Kawałki kurczaka, mleko kokosowe i ostra, czerwona pasta curry z kilkoma dodatkowymi składnikami tworzy na prawdę niebywale smaczne i aromatyczne danie.