Herbaciany naked cake

Herbaciany naked cake Biszkopty
Herbaciany naked cake

Moja propozycja na tegoroczną Wielkanoc, dla tych wszystkich którzy bez herbaty nie wyobrażają sobie codzienności, a jednocześnie uwielbiają mango. Jeśli lubisz wypieki z ich smakiem i nie jest dla Ciebie zbytnią przesadą popić go filiżanką ciepłego i aromatycznego naparu, to serdecznie polecam Ci spróbować tego tortu. Czyż nie jest to idealne połączenie?


Składniki Składniki

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 200 g mielonych orzechów włoskich
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki kaszy manny
  • Mus mango:
  • 1 mango
  • 2 płatki żelatyny
  • Poncz herbaciany:
  • szklanka wody
  • 3-5 torebek herbaty Irish Cream TEEKANE
  • Krem herbaciany:
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 100 ml naparu herbacianego*
  • 3 płatki żelatyny
  • 400 ml kremówki (30-36%)


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami

Miałam wielką ochotę na ciasto z kremem budyniowym. W pierwszej chwili miałam zrobić karpatkę, ale plany zmieniłam. Upiekłam biszkopt, dałam krem do karpatki, dodałam truskawki i galaretkę. Mówię wam to był strzał w dziesiątkę. Ciacho wyszło obłędnie pyszne. I błyskawicznie zniknęło w całości, nawet nie wiem kiedy, ale miałam gości, więc to zrozumiałe. Dzisiaj deszczowo i niebo całe zachmurzone.

Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i truskawkami

Przepis na ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i truskawkami. Mocno czekoladowe ciasto idealnie komponuje się ze słodkim, owocowym winem.

Ciasto Ambasador

Jak wiele z moich ciast ostatnio powstał spontanicznie: wykonałam ciasto bazowe i myślałam co by tu wykombinować. Tak powstał moja wersja przepisu na popularny wśród  miłośników ciach wypiek. A Ambasador to baaardzo mocno nasączony biszkopt z dwoma rodzajami kremów: kawowym z wyczuwalnym rumem oraz waniliowym z bakaliami czekoladą. „Pomarańczą na torcie” są właśnie wspomniane owoce skąpane w pomarańczowej galaretce dodające Ambasadorowi uroku i smaku, pozostawiając uczucie soczystego, słodkiego orzeźwienia i chęci na więcej. Przekładaniec z gatunku orzeźwiających, deserowych, nieprzesłodzonych ciast.

Rabarbarowy przekładaniec

Dzisiaj w roli głównej rabarbar. Kwaśny, wyrazisty w smaku i doskonale komponujący się z wszelkimi słodkimi dodatkami. Ja postawiłam na niezwykle prosty, chodź równie efektowny przepis. Rabarbar zestawiłam z intensywną wiśniową galaretką i waniliową bitą śmietaną. Spód dla odmiany stanowi puszysty i delikatny biszkopt. Klasyka z najlepszym wydaniu. Zapraszam.

Rolada z truskawkami i mascarpone

Pyszna, delikatna i prosta do wykonania rolada z truskawkami i serkiem mascarpone. Co prawda nie ma jeszcze sezonu na nasze polskie truskawki, ale nie mogłam oprzeć się tym sklepowym i dzisiaj zrobiłam taką roladę na podwieczorek. Wyszła doskonała! Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl

Słonecznikowiec

Kolejny, pyszny przekładaniec. Kakaowe blaty - puszyste i wilgotne, masa - pyszna, słodziutka, z chrupiącym akcentem karmelizowanego słonecznika. Zdecydowanie podbiła nasze podniebienia. Całość wieńczyła polewa czekoladowa i dekoracja z kremu śmietankowego. Prawdziwie rodzinne ciasto - spore, podzielne, trzymające kształt i przede wszystkim piękne prezentujące się na stole. Zdecydowanie polecam!