Kalafiorowa z pulpecikami

Kalafiorowa z pulpecikami Z mięsem
Kalafiorowa z pulpecikami

Nie jest to taka typowa zupa kalafiorowa, ale warto spróbować bo naprawdę jest pyszna. Pulpeciki do zupy można przygotować w tradycyjny sposób gotując je w bulionie albo poszaleć i ugotować na parze.


Składniki Składniki

  • 1 kalafior
  • 1/2 kg fileta z kurczaka
  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • kawałek selera i pietruszki
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Zupa z młodej kapusty z bekonowym chipsem

Okres kiedy możemy się delektować młodą kapustą jest bardzo krótki, dlatego trzeba korzystać ile się da, aby nacieszyć się jej delikatnym smakiem. Młoda kapusta najczęściej kojarzona jest z letnim bigosikiem, z dużą ilością koperku. Ja proponuję Wam delikatną zupę z młodej kapusty, również z koperkiem, bo to nieodłączny składnik młodej kapusty. Uwieńczona została chrupiącym, bekonowym chipsem.

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Lubię zupy, a ogórkową wręcz uwielbiam. Zupa jest lekko kwaskowa, bardzo sycąca, zdrowa no i pyszna.  Tak więc dziś przepis na zupę ogórkową z ziemniakami i oczywiście z koperkiem, którego w TEJ zupie nie może zabraknąć.

Krupnik

Przepis na klasyczny krupnik

Kapuśniak

Kapuśniak to jedna z tych zup co bardzo lubię, pewnie dlatego że uwielbiam kapustę kiszoną. Zupa jest aromatyczna, syta i bardzo zdrowa. To mój rodzinny przepis na tradycyjny kapuśniak, tylko bez zasmażki, ale jak lubicie bardziej gęste zupy to śmiało możecie dodać zasmażkę.

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony - popularna domowa buraczkowa. Uwielbiam ją i to jedna z ulubionych zup z dzieciństwa. U mnie w domu jadło się ją w ten sposób, że w głębokim talerzu była zupa, a osobno na talerzyku obok mama podawała do zestawu ziemniaki okraszone podsmażoną cebulą. I teraz od domownika zależało czy ziemniaki wylądują w zupie wszystkie od razu, czy łyżką się będzie nabierało się trochę ziemniaków, a następnie dobierało zupy. Techniki były różne. Polecam!

Charczo - zupa gruzińska

Charczo to pożywna zupa z kuchni gruzińskiej. Aromatyczna, bardzo smaczna i rozgrzewająca - w sam raz na jesień i zimę. Jej bazą jest wołowina, cebula i czosnek, a dodatkowo pomidory, tymianek, orzechy i papryka. Zupa jest bardzo smaczna, zagęszczona ryżem. Pięknie pachnie i pysznie smakuje.