Kalafiorowa z pulpecikami

Kalafiorowa z pulpecikami Z mięsem
Kalafiorowa z pulpecikami

Nie jest to taka typowa zupa kalafiorowa, ale warto spróbować bo naprawdę jest pyszna. Pulpeciki do zupy można przygotować w tradycyjny sposób gotując je w bulionie albo poszaleć i ugotować na parze.


Składniki Składniki

  • 1 kalafior
  • 1/2 kg fileta z kurczaka
  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • kawałek selera i pietruszki
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa to świetna alternatywa dla tych, którzy cenią sobie gołąbki w sosie pomidorowym za ich smak, a nie tylko za wygląd. Robi się ją dużo szybciej niż tradycyjne gołąbki i dużo łatwiej. Smakiem nie odbiega od dania, które znamy - jest bardzo smaczna, gęsta i sycąca. Przepis na tą zupę znalazłam na jednej z grup kulinarnych na portalu społecznościowym, ale niestety Pani, która wrzuciła zdjęcie kartki z przepisem nie podała skąd przepis ma, a ja po wypróbowaniu tej rewelacyjnej zupki zabiegać o to nie będę. Zupa gołąbkowa jest wyborna i na pewno Wam zasmakuje.

Chińska zupa bogów

Choć kuchnia chińska rozgościła się na polskich stołach już dość dawno, to nadal duże zaskoczenie wywołuje dodawanie do rosołu wieprzowiny. Warto jednak czasami spróbować nowych orientalnych smaków, które urozmaicą nasze tradycyjne potrawy. Poniższy przepis pochodzi z wydanej ponad 20 lat temu publikacji "Kuchnia chińska" autorstwa Katarzyny Pośpieszyńskiej.

Zupa ala lasagne

Lasagna to jedno z najbardziej znanych i lubianych dań kuchni włoskiej. Dzisiaj przepis na lasagne w zupełnie nowej odsłonie. Zapraszam was do wypróbowania przepisu na zupę ala lasagne. Sycąca i pyszna zupa pełna aromatu świeżej bazylii i parmezanu.

Zupa buraczkowa

Burak jest popularny nie tylko w Polsce. My jednak, podobnie jak nasi wschodni sąsiedzi, jemy buraki głównie dla smaku, nie doceniamy ich zdrowotnych zalet. A to dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Miseczka zupy buraczkowej to miseczka pełna zdrowia. Przygotowanie jej zajmuje naprawdę nie wiele czasu i można ją przygotować o każdej porze roku. W naszym domu dość często gości na stole, bo wszyscy ją uwielbiają. Spróbujcie koniecznie.

Zupa z młodej kapusty z bekonowym chipsem

Okres kiedy możemy się delektować młodą kapustą jest bardzo krótki, dlatego trzeba korzystać ile się da, aby nacieszyć się jej delikatnym smakiem. Młoda kapusta najczęściej kojarzona jest z letnim bigosikiem, z dużą ilością koperku. Ja proponuję Wam delikatną zupę z młodej kapusty, również z koperkiem, bo to nieodłączny składnik młodej kapusty. Uwieńczona została chrupiącym, bekonowym chipsem.

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Lubię zupy, a ogórkową wręcz uwielbiam. Zupa jest lekko kwaskowa, bardzo sycąca, zdrowa no i pyszna.  Tak więc dziś przepis na zupę ogórkową z ziemniakami i oczywiście z koperkiem, którego w TEJ zupie nie może zabraknąć.