Biszkoptowe ze śmietaną

Biszkoptowe ze śmietaną Biszkopty
Biszkoptowe ze śmietaną

Podstawowe składniki ciasto biszkoptowe, śmietana i trochę dżemu. Powstanie pyszne ciasto do kawy.


Składniki Składniki

  • 7 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki octu
  • 0,5 l śmietany 30%
  • 2 galaretki owocowe
  • mały słoik dżemu lub powideł
  • 2 łyżki cukru pudru


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

SZYBKI TORCIK Z OWOCAMI (NA GOTOWYM SPODZIE TORTOWYM)

Gotowe biszkopty to dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samemu je upiec. Są też doskonałą alternatywą dla niespodziewanych gości. Wystarczy taki biszkopt przełożyć kremem czy śmietaną, udekorować i już jest pyszne ciasto.

Ciasto Czekoladowy Cytrynowiec

Dziś ostatnie z ciast, które zaserwowałam podczas Świąt Wielkanocnych Murzynkowy wypiek, o bogatym czekoladowym smaku, przesiąknięty wręcz słodko-kwaskowym cytrynowym syropem. Dość ciężkie, wilgotne ciasto wspaniale komponowało się z delikatnym, serowo- śmietankowo cytrynowym kremem o strukturze ptasiego mleczka. Było słodko- w typie brownie, trochę sernikowo, ale z lekko orzeźwiającym akcentem.

Ciasto łaciate

Ciasto łaciate - to widać od razu prawda? Pyszne i jak się okazało dosyć łatwe do przygotowania. Leciutki jak puch biszkopt, do tego gotowana masa serowa, która smakuje bardziej jak krem niż sernik. Po kilkugodzinnym schłodzeniu wręcz rozpływa się w ustach. Polecam bardzo!

Lekki torcik z galaretką

Nie wyobrażam sobie życia bez jabłek. Jem je codziennie i bardzo lubię przygotowywać z ich dodatkiem dania. Zapraszam was na lekki torcik z galaretką.

Śmietanowiec z malinami pieczony na biszkopcie

Na zachętę mogę tylko powiedzieć, że jest to jedna z najlepszych wersji „nibysernika” jakie przerobiłam i spośród których jadłam: delikatny, bo na biszkopcie, puszysta śmietankowa pianka i owocowy akcent w postaci malin, które nadają mu nieco soczystości. Wykombinowałam taką wersję, bo nie miałam wystarczającej ilości mąki, żeby zrobić kruche - tak powstał wariant "nibysernika" na biszkopcie.

Wysoki biszkopt idealny na tort

Znaleźć przepis na wysoki biszkopt idealny na tort to nie taka prosta sprawa. Długo szukałam odpowiedniego przepisu i chociaż przetestowałam wiele bardzo dobrych to żaden nie był idealny - a to odrobinę za niski, a to za suchy, a to bardzo ścisły. Zebrałam własne doświadczenia i zrobiłam swój własny. Biszkopt jest wysoki, bez problemu udaje się go przekroić na trzy, a nawet cztery blaty, nie jest suchy, a ponadto długo utrzymuje świeżość - po prostu idealny biszkopt na tort.