Przepis na: Letnia sałatka

letnia SAŁATKA Warzywne
letnia SAŁATKA

Moja ulubiona! słodka, pachnąca latem, lekka, a jednocześnie bardzo pożywa Idealna jako dodatek do dań z grilla, doskonale sprawdzi się jako lekki obiad w upalny dzień, czy pyszna kolacja.


Składniki Składniki

  • 2 garście mixu sałat z rukolą
  • 12 truskawek
  • 2 kawałki arbuza (po pokrojeniu w kostkę ok. 24 kosteczki)
  • 2 laski selera naciowego
  • 40g ulubionego sera (u mnie koryciński)
  • sos:
  • 4 łyżki oleju rydzowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka octu winnego


Witajcie w moim świecie! Kuchnia to miejsce w którym odpoczywam, blog jest realizacją marzeń, a gotowanie to moja wielka pasja! Ciągle się uczę, odkrywam, testuję, próbuję i jeszcze TAK WIELE przede mną! Z wykształcenia nauczyciel wychowania przedszkolnego i edukacji wczesnoszkolnej, pracuję w zawodzie jestem nauczycielką przedszkola! i przez to najszczęśliwszą kobietą na ziemi. W życiu prywatnym szczęśliwa żona – wspaniałego męża, który dopinguje mnie i pomaga z całych sił we wszystkim co robię – jest zawsze moim pierwszym testerem i najważniejszym krytykiem. Po pracy prowadzę bloga, trochę fotografuje, biegam, trochę jeżdżę na rowerze, moim miejscem na ziemi są GÓRY – jeździmy tam co roku i za każdym razem jest wspaniale. Wszystkie przepisy na blogu są moje autorstwa (chyba, że napisane jest inaczej ). Inspiracje czerpie z zapachów, smaków dzieciństwa, miesięczników kulinarnych, zdjęć podpatrzonych często zupełnie przypadkiem, czy aktualnych „zachcianek”. Lubię kombinować – miewam 100 pomysłów na minutę :) łączyć nieoczywiste z oczywistym. Robię przy tym mnóstwo bałaganu! – cóż, taka moja uroda! Wielkim autorytetem dla mnie jest moja Mama – Ona od zawsze potrafi przygotować coś z niczego i to czasem bardzo dosłownie. Tworzy przepiękne dekoracje kulinarne – przy czym ja potrafię tylko ugotować/upiec i „jakoś” starannie podać. Oto ja, w małym skrócie! Jeśli masz jakieś pytania, uwagi, coś Ci się spodobało – pisz do mnie śmiało! [email protected] na pewno nie zostawię Twojej wiadomości bez odpowiedzi :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Sałatka jerozolimska z granatem

Kuchnia krajów Bliskiego Wschodu jest na stałe obecna w naszym domu. Bez względu na to, gdzie aktualnie mieszkamy, pozostajemy jej wierni od wielu lat. Chleb naan, kheema, samosy, sałatki tabbouleh czy izraelska. Przepis, który widzicie poniżej jest jednym z niezliczonej ilości wariantów na bardzo popularne i lubiane na Bliskim Wschodzie sałatki warzywne. Warto ich spróbować. Doskonale pasują nie tylko do falafeli, ale też do większości dań kuchni polskiej.

Sałatka z awokado, fetą i borówkami

Sałatka z awokado, fetą i borówkami. Dla wszystkich wielbicieli sałatek mam dzisiaj nieco inną propozycję. Z szpinakiem baby, fetą i borówką amerykańską. Ciekawe połączenie, warte wypróbowania.

Sałatka z czerwoną sałatą

Tym razem podam przepis na sałatkę z czerwoną sałatą. Wystarczy jedna główka sałaty i kilka innych warzyw, by powstał smaczny i orzeźwiający dodatek do drugiego dania.

Sałatka z sałaty

Sałatka z resztek znalezionych w lodówce Takie są najprostsze i najlepsze.

Sałatka z rukoli

Przepis na szybką i prostą w wykonaniu sałatkę z rukolą. Polecam!

Sałatka z awokado, gruszką i granatem

Sałatka z awokado, gruszką i granatem. Dojrzałe awokado, soczysta gruszka i chrupiące, czerwone pestki granatu - wszystko skropione miodowym winegretem.