Przepis na: Bakłażan faszerowany ciecierzycą

Bakłażan faszerowany ciecierzycą Jarskie
Bakłażan faszerowany ciecierzycą

Bakłażan faszerowany ciecierzycą to pyszny przepis na obiad lub super kolację, tym razem bez dodatku mięsa, prawdziwa uczta dla wegetarian. Łódeczki bakłażana wypełnia ciecierzyca z marchewką połączona ajwarem. Dodatek marchewki możesz podmienić papryką.


Składniki Składniki

  • 2 bakłażany
  • 2 marchewki lub 2 kolorowe papryki
  • 100 g ugotowanej ciecierzycy
  • 4 łyżki ajwaru
  • 50 g parmezanu
  • 4 gałązki tymianku/oregano
  • 1 łyżka oleju / oliwy
  • sól, pieprz


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kotlety warzywne z soczewicą

Przepis na kotlety warzywne z soczewicą. Polecam!

Saag Aloo - indyjski przepis na ziemniaki ze szpinakiem

Pierwsza wyprawa mojej mamy na wschód prosto do Indii. Od zawsze była na NIE. Dziś ugotowałam dla niej, przy niej, z nią; kilka tradycyjnych dań. Zmieniła swoje zdanie. Od dziś jest na duże TAK. A ja jestem szczęśliwa, że spędziłyśmy miło razem czas.

Pak choi z wędzonym tofu

Pak choi to chińska kapusta, która staje się coraz bardziej popularna w kuchni europejskiej. Bardzo chciałam ją wypróbować, więc jak tylko pojawiła się na sklepowych półkach, to od razu ją kupiłam. Z pak choi możemy zrobić zupę, zaserwować ją jako przystawkę lub podać jako dodatek do dania głównego. W moim dzisiejszym wydaniu, kapustę pak choi połączyłam z pysznym wędzonym tofu, pomidorkami koktajlowymi oraz sosem sojowym.

Placki z Cukinii

Placki z cukinii to prosty pomysł na zdrowe śniadanie, lunch lub kolacje. Placki doskonale smakują z jajkiem sadzonym,  są lekkie, pożywne i aromatyczne. Natka pietruszki nadaje świeżości a pieprz cayenne lekkiej ostrości. Pestki słonecznikowe przyczyniają się do chrupkości   jak również doskonale  uzupełniają smak cukinii.

Smażone szparagi

Przepyszne chrupiące szparagi z sosem czosnkowym.

Zielone Kotleciki Z Brokuła I Wczorajszych Ziemniaków

Co tu dużo pisać, resztkowe kotleciki z ziemniaków które zostały z obiadu i połowy drzewka brokułowego, a wyszły tak smaczne, że będę od teraz robić je częściej.