Przepis na: CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE

CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE Biszkopty
CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE

Znakomity przepis na ciasto! Serowo-truskawkowa masa zamknięta w budyniowym biszkopcie, z warstwą bitej śmietany i prażonym kokosem, to propozycja na letnie ciasto z truskawkami.


Składniki Składniki

  • Ciasto:
  • 1 budyń waniliowy,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3 jajka,
  • 3 płaskie łyżki cukru
  • Krem truskawkowy:
  • 350 g serka naturalnego z wiaderka,
  • 200 g truskawek,
  • 5 płaskich łyżeczek żelatyny,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • Kilka truskawek przekrojonych na pół
  • Krem śmietanowy:
  • 200 g śmietany 36%,
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Prażony kokos:
  • 2 łyżki wiórek kokosowych,
  • 1 łyżka masła
  • Dodatkowo:
  • dżem z czarnej porzeczki


Blog kulinarny specjalizujący się w słodkich wypiekach, ale coś konkretnego do zjedzenia też tu znajdziecie ;)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto toffi

Ciasto toffi.Moje ciasto imprezowo-urodzinowe. I ku mojemu zdziwieniu wszyscy byli zachwyceniu i pytali, czy sama piekłam – to chyba najlepsza recenzja. Serdecznie polecam to idealny przepis na ciasto.

Ciasto "Marysieńka"

To popularne ciasto jak najbardziej zasłużyło sobie na dobrą opinię... delikatny czekoladowy biszkopt w połączeniu z aksamitnym budyniowym kremem i ciastem pełnym chrupiących orzechów to cudowne połączenie, któremu absolutnie nie można się oprzeć.

Jasny biszkopt tortowy

Przepis na idealny biszkopt tortowy jasny idealny na tort.

Biszkopt z jabłkami i pianką straciatella

Delikatny biszkopt przełożony prażonymi jabłkami z dodatkiem wanilii. Górę przykrywa pianka z drobinkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, owocowe, idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach lub imprezach.

Ciasto Pomarańczowiec

Ciasto Pomarańczowiec to mój kolejny słodki eksperyment. Cienki biszkopt o delikatnym pomarańczowym smaku, masa pomarańczowa składająca się z bitej śmietany, galaretek pomarańczowych, no i oczywiście z soczystych pomarańczy, następnie warstwa herbatników maślanych, górna warstwa to bita śmietana połączona z serkiem mascarpone. Pomarańczowiec to wyśmienite ciasto, które można podać na każdej uroczystości, ale również na weekend, czy popołudnie z przyjaciółmi jest odpowiednie. Lekkie, orzeźwiające i bardzo smaczne.

MILKY WAY

Przepis odnalazłam w starym zeszycie, a w kuchni znalazłam mleko w proszku, które od dłuższego czasu czekało na swój debiut w jakimś deserze. Do tej pory jeszcze nie robiłam nic z mleka w proszku, a teraz żałuję, masa zrobiona z tego mleka jest przepyszna, a ciasto wyśmienite. Wiśnie lekko przełamują słodycz kremu.