Przepis na: Makaron z boczniakami i tuńczykiem

Makaron z boczniakami i tuńczykiem Dania z makaronem
Makaron z boczniakami i tuńczykiem

Szybki przepis na pyszny i aromatyczny obiad, czyli makaron z boczniakami i tuńczykiem. Smaczna i niecodzienna potrwa która ożywi każdą kuchenną monotonie. Idealny przepis na obiad.


Składniki Składniki

  • 250 g ulubionego makaronu
  • 300 g boczniaków
  • 1/2 brokuła
  • 1 puszka tuńczyka w wodzie
  • 1 cebula
  • oliwa
  • sól, pieprz


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Spaghetti z sosem łososiowym

Lubicie ryby ? My pod każdą postacią od smażonych, poprzez pieczone aż do wędzonych. I właśnie dzisiaj powstał obiad z rybą wędzoną. Połączenie słodkiej śmietanki i wędzonego łososia brzmi ciekawie. To naprawdę jest dobre ! Spróbujcie

Domowe tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami

Domowe tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami. Idealne połączenie domowego makaronu, tuńczyka i aromatycznego sosu pomidorowego. Pyszny i szybki obiad!

Dorsz z makaronem w kremowym sosie

Przepis na pysznego, soczystego dorsza z makaronem w kremowym sosie. Palce lizać!

Tagliatelle z tuńczykiem w sosie śmietanowym

Potrawa ta łączy w sobie kilka zalet: jest bardzo prosta - nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, szybka w przygotowaniu - składa się zaledwie z kilku prostych składników, a przygotowanie jej zajmuje zaledwie 20 minut. Danie jest bardzo pożywne i smaczne. Pieprz cytrynowy subtelnie podkreśla smak ryby i doskonale komponuje się całością. Danie z pewnością sprawdzi się na piątkowy, bezmięsny obiad.

Spaghetti allo scoglio - spaghetti z owocami morza

Kupuję coraz więcej książek kucharskich, odwiedzam najróżniejsze strony i blogi związane z kulinariami i jedzeniem. W restauracjach nie tylko oddaję się przyjemności jedzenia, ale również w myślach rozkładam dania na czynniki pierwsze i zastanawiam się, jak mogłabym odtworzyć je w domu. W ten sposób powstało jedno z lepszych dań, które ugotowałam - spaghetti allo scoglio - czyli spaghetti z owocami morza. Przepis jest wypadkową wielu dań, których próbowałam we Włoszech i w Chorwacji, ale również we włoskich restauracjach w Polsce. O tym, jak najlepiej przygotować pastę z owocami morza niejednokrotnie czytałam w najróżniejszych książkach kucharskich, z uwagą śledziłam ruchy kucharzy w programach telewizyjnych. Ugotowałam je już jakiś czas temu, ale z publikacją czekałam na tak zwaną specjalną okazję.

TUŃCZYK W SUSZONYCH POMIDORACH

Gdy nie mam zbyt dużo czasu na wymyślanie wykwintnych i skomplikowanych dań przygotowuję makaron"na szybko" tym razem w wersji z tuńczykiem i pomidorami.