Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą Na gorąco
Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

Jeżeli tak jak ja uwielbiasz szparagi w najprostszej postaci, to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Przypieczony na grillu i jeszcze ciągnący się ser halloumi, orzeźwiająca mięta, chrupiące migdały, lekko ostra i pięknie konstruująca czerwona cebulka oraz mnóstwo zielonych szparagów. To zdecydowanie przepyszna kombinacja. Do sałatki możesz dorzucić również pokrojone na plasterki truskawki, a do oliwy dodać otartą skórkę z cytryny. Gorąco polecam zarówno na zimno, jak i na ciepło. To idealna propozycja na sezonowy lekki obiad oraz jako dodatek do dań z grilla.


Składniki Składniki

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 200 g sera halloumi
  • 1 czerwona cebula
  • garść listków świeżej mięty
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • olej z pestek dyni lub oliwa z oliwek
  • sól


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)