MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH

MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH Inne
MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH

Malinowa chmurka to ciasto tak pyszne i lekkie, że aż samo się w ustach rozpływa. Duża ilość malin, galaretka również malinowa, ubita śmietana i beza. Ciasto to wykonane jest na kruchym cieście, jednak mi w lodówce zalegały białka jaja, więc moja malinowa chmurka jest na podłużnych biszkoptach maczanych w soku malinowym.


Składniki Składniki

  • około 18- 20 podłużnych biszkoptów
  • 3 malinowe galaretki
  • około 600 g malin (użyłam mrożonych)
  • 3 i 1/2 szklanki wody
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 białka jaja
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • garść płatków migdałów


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Najlepszy deser truskawkowy w wersji Delux

Miał się tutaj pojawić przepis na deser z truskawkami. I pewnie na blogu jeszcze się pojawi, ale stwierdziłam, że z deserów z truskawkami najbardziej lubię truskawki. Doszłam do wniosku, że same truskawki są już doskonałym deserem. W wersji Delux ugniecione z cukrem w towarzystwie chleba z masłem.

Super zdrowe ciasto wysokobłonnikowe (bez miksera)

Zdrowsza wersja słodyczy, jest bardzo sycące, wilgotne, najlepsze na drugi dzień. Ciasto można przygotować również w formie muffinek.

Mus czekoladowy czyli zdrowy deser na upalne dni

Zapraszam Was gorąco na orzeźwiający mus czekoladowy. Mus jest szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny i do tego idealny na gorące dni.

Wiosenna Pomarańczowo-kokosowa Panna cotta (Vege & gluten free)

Dzisiaj prezentuję trochę inną wersję tego słynnego deseru. Przepis jest wegański, i wykonany na mleku kokosowym z pomarańczową nutą. Do zagęszczenia i uzyskania tej jakże charakterystycznej konsystencji użyłam agaru.  Agar - Agar ma takie same właściwości żelujące co żelatyna, z tym że nie pochodzi od zwierząt, a pozyskiwany jest krasnorostów. Kokos i pomarańcza tworzą harmonijny duet, do tego odrobina świeżej melisy,cukier z prawdziwą wanilią i pyszna kandyzowana skórka. Nic dodać i nic ująć. Wegańska Panna cotta w wiosennym klimacie podana do stołu.

Galaretka jogurtowa z truskawkami i borówkami

Galaretka jogurtowa z truskawkami i borówkami. Wspaniały deser bez grama cukru. Idealnie sprawdzi się dla cukrzyków, osób na diecie i dbających o zdrową sylwetkę. Każdy przecież czasem ma ochotę na coś słodkiego. Sprawdzony przepis!

Brownie

Dzisiaj cudowne ciasto w sam raz do kawy. Bardzo czekoladowe i wilgotne, rewelacyjne na zimno i przepyszne lekko ciepłe. To po prostu brownie Przepis znaleziony na stronie Ani Starmach.