MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH

MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH Inne
MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH

Malinowa chmurka to ciasto tak pyszne i lekkie, że aż samo się w ustach rozpływa. Duża ilość malin, galaretka również malinowa, ubita śmietana i beza. Ciasto to wykonane jest na kruchym cieście, jednak mi w lodówce zalegały białka jaja, więc moja malinowa chmurka jest na podłużnych biszkoptach maczanych w soku malinowym.


Składniki Składniki

  • około 18- 20 podłużnych biszkoptów
  • 3 malinowe galaretki
  • około 600 g malin (użyłam mrożonych)
  • 3 i 1/2 szklanki wody
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 białka jaja
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • garść płatków migdałów


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kokosowy pudding ryżowy z mango

Kokosowy pudding ryżowy z mango to fajna propozycja na deser lub lekki posiłek. Dzięki ryżowi, posiłek jest dobrze zbalansowany kalorycznie i syty. Natomiast mango idealnie nadaje słodkiego smaku dzięki czemu cały pudding jest idealnym połączeniem tych dwóch głównych składników. Lubisz lekkie i syte przekąski? W takim razie nie możesz pominąć mojej propozycji!

Truskawki pod kruszonką

Truskawki pod kruszonką, zapraszam na pyszny i aromatyczny deser. Idealny przepis.

Wojownik

Wojownik, Ciasto o dumnej nazwie, składające się z trzech cienkich warstw, przekładanych kremem na bazie kaszy manny. Bardzo podobne do ósemki, jednak takie ... inne. Nie wiem do końca jak to określić. Jest po prostu bardzo, bardzo dobre. Całość wieńczy posypka z wiórek kokosowych i orzechów włoskich - którą dodałam od siebie. Za udostępnienie rodzinnego przepisu bardzo dziękuję i mam nadzieję, że zdjęcia oddają smak tego ciacha! Sprawdzony przepis!

KULE MOCY

Jako, że weekend trzeba nabrać siły. Przede wszystkim na treningi. Rafaello i ferrero rocher w jednym! Oczywiście w zdrowym wydaniu.

Mus czekoladowy

Dziś zabieram Was w podróż do Francji, która słynie z bogactwa wysublimowanych smaków. Kuchnia francuska kojarzy się przede wszystkim z pachnącą bagietką, croissant’em czy pysznym deserem crème brûlée. Jednym ze sztandarowych deserów Francuzów jest mus czekoladowy - prosty i elegancki deser. Jest delikatny, puszysty i ekstremalnie czekoladowy. Zapraszam Was w czekoladową podróż.

Czekoladowe ciasto z burakami

Czekoladowe ciasto z dodatkiem buraków to pyszne deserowe ciasto o zdecydowanym smaku gorzkiej czekolady z równie mocno czekoladową polewą. Jest bardzo mocno czekoladowe, wilgotne, a buraczki w cieście nie są wyczuwalne. Ciasto nie jest z rodzaju bardzo słodkich wypieków, ale na pewno zaspokoi ochotę na słodycze i przypadnie do gustu tym, którzy lubią brownie. Przepis na to cudo dotarł do mnie drogą pantoflową, zmodyfikowałam przepisik, upiekłam i gorąco Wam polecam.