KASZA GRYCZANA Z INDYKIEM I WARZYWAMI NA PATELNIĘ

KASZA GRYCZANA Z INDYKIEM I WARZYWAMI NA PATELNIĘ Dania z kaszy i ryżu
KASZA GRYCZANA Z INDYKIEM I WARZYWAMI NA PATELNIĘ

Kasza gryczana, chude mięso drobiowe z filetu z indyka lub kurczaka, por oraz kurki - to bardzo trafione połączenie prostych składników w pysznym daniu z jednej patelni. Sprawdzi się na zdrowy lunch (także do wcześniejszego przygotowania i zabrania DO PRACY). Polecam dla osób na diecie zainteresowanych daniami typu FIT oraz wszystkim, którzy chcą się odżywiać lekko i zdrowo


Składniki Składniki

  • 70 g kaszy gryczanej
  • 120 g mięsa
  • 100 g warzyw na patelnie
  • tłuszcz do smażenia


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pilaw z kurczakiem

Pilaw to danie kuchni wschodniej składające się z ryżu i mięsa. W oryginale przygotowywany jest z dodatkiem baraniny i dużej ilości przypraw. Ja prezentuję wersję z kurczakiem, marchewką i kminem rzymskim. Smaczne, pożywne i bardzo aromatyczne danie.

Kurczak z kaszą jaglaną i warzywami

Pyszne, zdrowe i kolorowe danie, idealne na ciepłe, letnie dni. Sycące, a jednocześnie lekkie. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Kąski kurczaka w cieście kokosowym

Znudził Wam się tradycyjnie przygotowywany kurczak? Oto pomysł na niecodziennego kurczaka, w cieście kokosowym. Koniecznie podajcie go z sosem słodko-kwaśnym oraz ryżem.

Pomidorowe ćwiartki z kurczaka na gotowanym ryżu

Kawałki kurczaka w pomidorowej marynacie pieczone na gotowanym ryżu z dodatkiem cukinii i kukurydzy. Smaczne, sycące danie, które łączy ze sobą słodki i kwaśny smak. W całości robi się w piekarniku i jest to też sposób na wykorzystanie ugotowanego ryżu.

Indyk z Ciecierzycą i Suszonymi Pomidorami

Pyszna potrawka z indyka z kaszą jaglaną i warzywami.

Paella z chorizo i kurczakiem

Przystanek - Hiszpania. Witam Was na gorącym półwyspie Iberyjskim w ojczyźnie flamenco, corridy, nieustającej fiesty i różnorodnej, kolorowej kuchni. Paella to najbardziej znana na świecie hiszpańska potrawa. Niegdyś danie spożywane głównie przez zapracowanych robotników, dziś stanowi niezaprzeczalną wizytówkę hiszpańskiej gastronomii. Pochodzi z Walencji i występuje w licznych smakowitych odmianach. Dziś w wersji z moją ukochaną, ostrą kiełbasą chorizo i malutkimi, słodkimi pomidorkami śliwkowymi.