SURÓWKA IDEALNA DO GRILLA

SURÓWKA IDEALNA DO GRILLA Surówki
SURÓWKA IDEALNA DO GRILLA

Do grillowanego mięsa czy kiełbasy najlepsze są surówki kolorowe, chrupiące. Moja propozycja na surówkę jest prosta, przygotujecie ją dosłownie w kilka chwil.Surówka nadaje się również do obiadu czy na kolację.


Składniki Składniki

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 łyżek kukurydzy konserwowej
  • 6 łyżek groszku konserwowego
  • 7-8 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem

Fantastyczna surówka do grilla. Po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis.

Surówka z marchwi, jabłka i cebuli

Surówka z marchwi, jabłka i cebuli to doskonały dodatek do wielu dań obiadowych. Szybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna. Surówka bardzo dobrze będzie komponowała się zarówno z daniami mięsnymi, a także rybnymi.

Surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej w sam raz do obiadu. Porcja witamin na talerzu! Ja dodaję surową czerwoną paprykę, ale smakuje genialnie również z papryką konserwową - nadaje jej ona dodatkowej kwaskowatości. Idealna zarówno do kotletów mielonych, schabowych, jak i różnego rodzaju gulaszy i zrazów. Koniecznie wypróbujcie!

Surówka z marchewki i jabłka (z chrzanem)

Jest to jedna z najprostszych surówek, która świetnie smakuje i zawiera mnóstwo witamin.  Po prostu pyszna klasyka!

Surówka z młodej kapusty i pora

Surówka z młodej kapusty, kto jej nie zna? Lepiej zjeść ją na surowo, bo tak dostarczy najwięcej witaminy C, bo młoda kapusta ma jej dużo więcej niż dojrzała, biała główka.Surówka z kapusty to przykład czystej ekonomii w kuchni, bo tanio, super zdrowo i smacznie. Idealny dodatek do codziennego obiadu. Do przygotowania surówki użyłam Spitzkohl. Zapraszam na lekkostrawną wersję, bo tradycyjny dodatek cebuli zastąpiłam porem. Dodatkowo oczywiście starta marchewka i dodatek jabłka.Liście młodej kapusty są miękkie i soczyste, te twardsze zielone też uwielbiam, tylko po prostu drobniej je szatkuję. Nie ma tu ani majonezu, ani jogurtu - winegret w zupełności wystarczy.

Surówka jabłkowo - porowa.

Klasyczna Surówka jabłkowo - porowa.