PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM

PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM Placki, naleśniki i gofry
PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM

Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, czy to na słodko, wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio były naleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym, a dziś zapraszam na naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony, ale i na zimno są równie smaczne.


Składniki Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3-4 jajka (wszystko zależy od ich wielkości)
  • około 2 szklanek mleka
  • około 1 i 1/2 szklanki wody
  • niepełne pół łyżeczki soli
  • 4-5 łyżek oleju


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Krokiety z parówką

Taką wersje krokietów po raz pierwszy jadłam u mojej teściowej. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z połączeniem parówki z naleśnikami. Kto jeszcze nie jadł, polecam spróbować.

Pełnoziarniste naleśniki z rukolą, figami i szynką parmeńską

Pełnoziarniste naleśniki z rukolą, figami i szynką parmeńską to wykwintny i bardzo prosty w wykonaniu obiad idealny na każdą okazję.

PLACKI GRYCZANE Z TUŃCZYKIEM

Przepis na pyszne naleśniki gryczane z tuńczykiem. Idealna opcja dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu na przygotowanie posiłku. Podane z sosem czosnkowym lub chrzanowym sprawią, że będziemy syci na długi czas.

Placki ziemniaczane z marchewką i dynią

Przepis na pyszne, aromatyczne placuszki ziemniaczane z dynią i marchewką. Świetna alternatywa dla klasycznych placków ziemniaczanych. Podane ze śmietaną lub jogurtem naturalnym, posypane świeżym szczypiorkiem lub koperkiem - prezentują się na talerzu bardzo wykwintnie. Można je również podawać z gulaszem lub ulubionym sosem. Pychota!

Placki marchewkowe z kaszą jaglaną

Kasza jaglana to jedna z najstarszych i najbardziej zdrowych kasz. Jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu. Połączenie kaszy z słodką marchewką okazało się strzałem w dziesiątkę. Placki robi się na prawdę bardzo szybko, a przy tym składniki potrzebne do ich wykonania są tanie. Często robię takie placki, gdy na gotowanie nie mam zbyt wiele czasu. Po wypróbowaniu tego przepisu stwierdzam, że kaszę jaglaną jadam jednak zbyt rzadko. Muszę uwzględniać ją w swoim jadłospisie zdecydowanie częściej. Placki marchewkowe wyszły pyszne i chrupiące. Podałam je z sosem chrzanowym i surówką. Polecam.