Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana Surówki
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana to idealny dodatek do dań mięsnych.
Świetnie komponuje się z golonką zarówno wieprzową jaki z indyka, a także z każdym rodzajem kotletów i pieczeni.
Moja propozycja to kapusta kiszona ze słoninką, który wytopi smalec, na którym kapusta będzie się smażyć, no i oczywiście przyprawy. Bardzo prosta w przygotowaniu, mało składników, a smak rewelacyjny.


Składniki Składniki

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 150 g słoniny
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • czarny pieprz mielony
  • 1 łyżeczka cukru ( opcjonalnie )
  • 1 szklanka wody


Na moim blogu znajdziesz przepisy na dania obiadowe, sałatki, przystawki, ciasta, ciasteczka i desery. Gotowanie jest moją pasją, a w mojej kuchni panuje podstawowa zasada : musi być WSZYSTKO SMACZNE :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Surówka z młodej kapusty

To jedna z moich ulubionych surówek - banalnie prosta, ale jakże smaczna. Można ją przygotować tylko w sezonie, gdy stragany uginają się od zielonych, chrupiących główek młodej kapusty. Ten krótki czas należy dobrze wykorzystać, aby zdążyć przygotować nasze ulubione potrawy z młodej kapusty.

Surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej w sam raz do obiadu. Porcja witamin na talerzu! Ja dodaję surową czerwoną paprykę, ale smakuje genialnie również z papryką konserwową - nadaje jej ona dodatkowej kwaskowatości. Idealna zarówno do kotletów mielonych, schabowych, jak i różnego rodzaju gulaszy i zrazów. Koniecznie wypróbujcie!

Surówka warzywna z olejem z pestek dyni

Bardzo lubię przygotowywać różnego rodzaju surówki i sałatki. A do obiadu surówka musi być zawsze. Taka surówka rozweseli nawet najbardziej smutny posiłek i dostarczy nam witamin. Na szczęście moja rodzinka je uwielbia i nie muszę ich zmuszać do zjedzenia tych pyszności. To ja was dzisiaj zapraszam na kolorową sałatkę pełną zdrowia.

Surówka z kapusty pekińskiej i sałaty lodowej

Surówki są dla mnie codziennym dodatkiem do obiadu lub stanowią osobne danie jako posiłek w pracy. Przygotowuje je naprawdę często. Jeżeli na obiad nie ma zupy to musi być surówka, to już taki nieodłączny element. Bardzo lubię różnego rodzaju sałaty i kapusty, świetnie się do tego nadają. Do tego kilka ulubionych dodatków, lub po prostu to co mamy w lodówce i już. Szybko, zdrowo i smacznie. 

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty. Niezależnie od pory roku zawsze znajdą się świeże warzywa, z których można przygotować pyszny i zdrowy dodatek do wielu dań. Surówka wzbogaci każdy posiłek, doda kolorów i witamin. Moją dzisiejszą propozycją jest chrupiąca i zdrowa surówka z białej kapusty, dostępnej o każdej porze roku. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i świetnie smakuje z każdym rodzajem mięsa. Idealny przepis na sałatkę.

Surówka z rzodkiewką i ogórkiem świeżym

Surówka z rzodkiewką i ogórkiem to wyśmienity dodatek do dań obiadowych zarówno mięsnych, ale też rybnych. Delikatny ogórek, ostrzejsza rzodkiewka, kapusta, a całość doprawiona koperkiem i sokiem z cytryny. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu.