Panierowany Camembert z żurawiną

Panierowany Camembert z żurawiną Na gorąco
Panierowany Camembert z żurawiną

Panierowany Camembert z żurawiną to moja propozycja na szybki i smaczny pomysł na wegetariański obiad. Niestety bardzo kaloryczny… Nie tak dawno nie przepadałam za serami pleśniowymi, ale w końcu się do nich przekonałam i nawet ich zapach mnie nie odstrasza. Oczywiście najbardziej smakują mi na ciepło! Jeśli i Wy lubicie sery pleśniowe koniecznie spróbujcie ten przepis i zostawcie komentarz jak Wam smakowało!


Składniki Składniki

  • 3 sztuki sera pleśniowego Camembert
  • 100 g płatków kukurydzianych (2 szklanki)
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 3 łyżki żurawiny
  • olej do smażenia


Blog jest miejscem gdzie znajdą się głównie dania proste i sprawdzone. Staram się, aby był estetyczny z wyglądu, a przepisy napisane były prostym językiem.

Oceń ten przepis

4.00 / 5.00 (1)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pieczarki z farszem mięsnym

Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi. Sos kebab gyros ostry nadaje jej pikanterii.

Krokiety z mięsem i kapustą

Klasyka kuchni polskiej - niezmiennie zachwycają chrupiącą panierką i pysznym wnętrzem. Krokiety z mięsem do takie odzyskane danie - mięso z rosołu idealnie nadaje się do ich przygotowania. Wystarczy dodać trochę kiszonej kapusty, usmażyć stertę naleśników, zawinąć i gotowe. Podane z barszczem czerwonym, na domowym zakwasie stanowią wspaniałe i syte danie.

Muffinki makaronowe

Zamiast nudnej zapiekanki chciałam Wam zaproponować pyszne muffinki makaronowe. Wyglądają dość efektownie, świetnie smakują. Myślę, że spodobają się zarówno małym jak i dużym głodomorom. Możecie przyrządzić je na obiad albo imprezę, są naprawdę proste i smakowite. Zatem do dzieła.

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI

Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia a przy tym smaczne paszteciki z ciasta francuskiego. Doskonała przekąska imprezowa, dodatek do wigilijnego barszczu, takie na jeden kęs. Przepis jest tak naprawdę bardzo prosty, wystarczy tylko mieć pod ręką ciasto francuskie i pieczarki. Wystarczy chwila na ich przygotowanie.

Pieczarkowe babeczki zapiekane pod roztrzepanym jajkiem

Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos czosnkowy.

Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem

Przepis na szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem. Polecam!