Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną

Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną Z mięsem
Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną

Pyszna sałatka z kawałkami mięsa z indyka, chrupiącym selerem naciowym i słodką żurawiną – świetne połączenie smaków. Idealna sałatka na przyjęcia, którą można przygotować nawet dzień wcześniej i nic się z nią nie stanie (nie będzie ani wodnista, ani wysuszona).


Składniki Składniki

  • 500 g fileta z indyka lub kurczaka
  • 400 g selera naciowego
  • 200 g żurawiny
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka oliwy


Blog jest miejscem gdzie znajdą się głównie dania proste i sprawdzone. Staram się, aby był estetyczny z wyglądu, a przepisy napisane były prostym językiem.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym

Szybka i tania sałatka na kolację. Jeżeli lubicie lekko ostre smaki to sos musztardowy na pewno Wam przypadnie do gustu.

JAGLANA SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

Zdrowa i pożywna sałatka, doskonale sprawdzi się na obiad, drugie śniadanie czy kolację.

Sałatka Cezar

Uwielbiam tą sałatkę głównie ze względu na sos. W połączeniu z nim jest lekko słodkawa, co nadaje jej ciekawego orientalnego smaku.

Sałatka z kurczakiem, brokułami i serem feta

Sałatka z kurczakiem, brokułami i serem feta to wzbogacona o mięso sałatka brokułowa, która już zyskała popularność dzięki świetnemu smakowi i łatwości przygotowania. Ta sałatka również należy do sałatek, które przygotowuje się w prosty sposób, nie ma zbyt dużej ilości składników, a smak przypadnie do gustu lubiącym brokuły, ale i mięsne wersje sałatki. Idealnie sprawdzi się na imprezach, ale również jako przekąska, czy posiłek.

Sałatka z bobem i grillowanym kurczakiem

Sałatka z bobem i grillowanym kurczakiem. Lato. Cudowna pora roku. Natura obdarza nas obficie w owoce i warzywa. Jak można się im oprzeć? Ja nie potrafię. Każda wizyta na targu kończy się koszykiem wypchanym po brzegi tymi cudownościami. Właśnie teraz aż do późnej jesieni możemy jeść najbardziej urozmaicone posiłki, pełne witamin i składników mineralnych. Korzystajmy więc z nich w pełni. Kolorowe, lekkie sałatki, pełne warzyw dania jednogarnkowe. Samo zdrowie. U nas codziennie inna sałatka, dziś z bobem i grillowanym kurczakiem. Doskonała na obiad w pracy czy kolacje.