Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem - Upieczmy.pl - Twoje przepisy kulinarne. Przepisy na każdy dzień.

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem

Fantastyczna surówka do grilla. Po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis.


Składniki Składniki

  • 1 kapusta pekińska (1 kg)
  • 3 łyżki koperku
  • 1 cebula
  • 1 duża marchewka
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z limonki (cytryny)
  • 1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu


Blog jest miejscem gdzie znajdą się głównie dania proste i sprawdzone. Staram się, aby był estetyczny z wyglądu, a przepisy napisane były prostym językiem.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Surówka warzywna z olejem z pestek dyni

Bardzo lubię przygotowywać różnego rodzaju surówki i sałatki. A do obiadu surówka musi być zawsze. Taka surówka rozweseli nawet najbardziej smutny posiłek i dostarczy nam witamin. Na szczęście moja rodzinka je uwielbia i nie muszę ich zmuszać do zjedzenia tych pyszności. To ja was dzisiaj zapraszam na kolorową sałatkę pełną zdrowia.

Lekka surówka z roszponki i rzodkiewki

Lekka surówka z roszponki i rzodkiewki. Zapraszam na lekką surówkę z roszponki, rzodkiewki, żółtej papryki, cebuli. Do tego jogurt oraz przyprawy i mamy pyszny dodatek do drugiego dania. Idealny przepis na sałatkę.

SURÓWKA IDEALNA DO GRILLA

Do grillowanego mięsa czy kiełbasy najlepsze są surówki kolorowe, chrupiące. Moja propozycja na surówkę jest prosta, przygotujecie ją dosłownie w kilka chwil.Surówka nadaje się również do obiadu czy na kolację.

Surówka obiadowa z marchewki

Zapraszam na prosty przepis na pyszną surówkę marchewkową do obiadu.

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi. Rzodkiew (Raphanus) należy do mało znanych, choć niezwykle wartościowych warzyw. W naszym kraju ustąpiła miejsca jednej ze swoich delikatniejszych odmian - rzodkiewce, chociaż sama posiada znacznie więcej wartości odżywczych i jest cenniejsza dla naszego zdrowia. Tradycyjnym sposobem wykorzystania rzodkwi w kuchni jest spożywanie korzenia na surowo (w sałatkach lub na kanapkach), mimo to warto spróbować nieco poeksperymentować z tym ciekawym warzywem, gdyż nadaje się ono również do zapiekania, duszenia i gotowania. Sprawdzony przepis!

Surówka z kapusty pekińskiej i sałaty lodowej

Surówki są dla mnie codziennym dodatkiem do obiadu lub stanowią osobne danie jako posiłek w pracy. Przygotowuje je naprawdę często. Jeżeli na obiad nie ma zupy to musi być surówka, to już taki nieodłączny element. Bardzo lubię różnego rodzaju sałaty i kapusty, świetnie się do tego nadają. Do tego kilka ulubionych dodatków, lub po prostu to co mamy w lodówce i już. Szybko, zdrowo i smacznie.