PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek)

PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek) Dodatki do pieczywa
PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek)

AWOKADO Doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, idealnie sprawdza się jako pasta na kanapeczki. Na załączonym obrazku przykład, jak ja wykorzystuje ten "maślany owoc"


Składniki Składniki

  • 1 awokado
  • 1 jajo
  • 1 pomidor
  • 60 g chleba


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Domowe wędliny

Wędliny wyszły po prostu przepyszne, sama nie spodziewałam się takiego efektu. I powiem Wam po cichu, że jestem strasznie dumna z mojego pierwszego zadymiania.

Twarożek z prażonym słonecznikiem, pomidorkami i koperkiem.

Fit śniadanie w 5 minut. Pomysł na takie oto łatwe i smaczne śniadanie podsunęła mi moja mama, a jej znowu ciocia. Ja zmieniłam trochę skład, jednak twarożek, prażony słonecznik i pomidorki nadal zostały. W innych wersjach na pewno też wypróbuję, bo przygotowanie go zajmuje naprawdę 5 minut i jest bardzo smaczne, więc dla zabieganych w sam raz.

Pasta z kurczaka i pomidorów

Kolejna pyszna pasta na kanapki, tym razem pasta z kurczaka i pomidorami. Robi się je bardzo szybko i prosto.

Serek ze słonecznika

Słyszeliście kiedyś o serze ze słonecznika? Pierwszy raz jadłam go u mojej siostrzyczki i byłam w szoku, że można wyczarować coś tak wspaniałego ze słonecznika. Dla tych, którzy jeszcze go nie jedli to serdecznie polecam! Jest to pasta ze słonecznika, która swoim wyglądem nieco przypomina ser. Bardzo zdrowy dodatek do pieczywa.

Karkówka dojrzewająca – karkówka z mangalicy

Schab z pończochy... dlaczego tak... czy naprawdę niektórzy wieszają mięso w pończosze (pończochy, rajstopy) ? Ja mięso zawijam w gazę bawełnianą. Nie wyobrażam sobie powiesić mięso owinięte w jakiś „plastik” (rajstopy robione z tworzyw sztucznych…). Tym razem przygotowałam karkówkę z mangalicy. Sposób przygotowania taki sam, jak zwykłego schabu czy karkówki, jednak smak zupełnie inny. Mangalicato rasa świń, która powstała ze skrzyżowania serbskich świń rasy sumadia i węgierskich świń rasy szalantai. Są to świnie z kędzierzawą sierścią barwy rudej, płowej (żółtej lub blond), czarnej oraz „jaskółczobrzuchej” (jasny brzuch i czarny grzbiet). Występuje również mangalica dzika, rzadka rasa – prawdopodobnie skrzyżowanie mangalicy blond z dzikiem. Mangalicehodowane są cały rok na pastwisku. Świnie są karmione grochem, słonecznikiem, dynią, topinamburem. Bardzo lubią wytłoczyny jabłkowe. Mięso mangalicy jest bardzo smaczne, poprzerastane miękkim i bardzo smacznym tłuszczem.

Domowa wędlina

Domowa wędlina jest niesamowicie smaczna. Zachęcam Was do jej zrobienia.