PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek)

PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek) Dodatki do pieczywa
PASTA Z AWOKADO (pełnowartościowy posiłek)

AWOKADO Doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, idealnie sprawdza się jako pasta na kanapeczki. Na załączonym obrazku przykład, jak ja wykorzystuje ten "maślany owoc"


Składniki Składniki

  • 1 awokado
  • 1 jajo
  • 1 pomidor
  • 60 g chleba


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Domowe wędzone sery

Tym razem padło na ser żółty, biały i piersi z kurczaka. To po prostu jest bajka.

PASTA Z AWOKADO, JAJKA I RZODKIEWKI

Pasta z awokado to świetny dodatek na kanapki, na dodatek bardzo zdrowy.  Awokado zawiera bowiem sporo witamin, białka, potasu, wapnia.

Karkówka dojrzewająca – karkówka z mangalicy

Schab z pończochy... dlaczego tak... czy naprawdę niektórzy wieszają mięso w pończosze (pończochy, rajstopy) ? Ja mięso zawijam w gazę bawełnianą. Nie wyobrażam sobie powiesić mięso owinięte w jakiś „plastik” (rajstopy robione z tworzyw sztucznych…). Tym razem przygotowałam karkówkę z mangalicy. Sposób przygotowania taki sam, jak zwykłego schabu czy karkówki, jednak smak zupełnie inny. Mangalicato rasa świń, która powstała ze skrzyżowania serbskich świń rasy sumadia i węgierskich świń rasy szalantai. Są to świnie z kędzierzawą sierścią barwy rudej, płowej (żółtej lub blond), czarnej oraz „jaskółczobrzuchej” (jasny brzuch i czarny grzbiet). Występuje również mangalica dzika, rzadka rasa – prawdopodobnie skrzyżowanie mangalicy blond z dzikiem. Mangalicehodowane są cały rok na pastwisku. Świnie są karmione grochem, słonecznikiem, dynią, topinamburem. Bardzo lubią wytłoczyny jabłkowe. Mięso mangalicy jest bardzo smaczne, poprzerastane miękkim i bardzo smacznym tłuszczem.

MIELONKA SEKRETNA - CZOSNKOWA SŁOIKOWA

Uwielbiam mielonki z galaretką. Tym razem postawiłam na mielonkę w słoiku z galaretką i dodatkiem czosnku. Wyszła pyszna, soczysta i jest prosta w wykonaniu, a co najważniejsze domowa.

Pasta z szynki

Pastę możemy użyć do kanapek, tostów i krakersów. Ma bardzo wyrazisty i ostry smak za sprawą dużej ilości musztardy i czosnku.

Pasta z makreli z chrzanem

Pasta z makreli z chrzanem – idealne rybna pasta na kanapki! Kremowa i lekko ostra.