Jeżynowy tort drip cake

Jeżynowy tort drip cake Torty
Jeżynowy tort drip cake

Lekki i delikatny tort z jeżynami. Idealny pomysł na urodzinowe wypieki oraz małe co nie co na świąteczne okazje. Naładowany owocami własnoręcznie zbieranymi jesienią. Przekładany delikatnym kremem ze śmietany i mascarpone. Kwaskowy mus z jeżyn nadaje mu dodatkowo niezwykle świeżego i wykwintnego smaku. Niebo w gębie!


Składniki Składniki

  • Biszkopt
  • 7 jajek
  • 127 g mąki tortowej
  • 45 g mąki ziemniaczanej
  • 203 g cukru
  • szczypta soli
  • Krem jeżynowy
  • 400 g jeżyn
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 400 g sera mascarpone
  • 400 ml śmietanki kremowej 36%
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • Mus jeżynowy
  • 300 g jeżyn
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • Nasączenie
  • 200 ml niegazowanej wody
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • Krem waniliowy
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • Polewa drip
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g śmietanki kremówki
  • Dodatkowo
  • 150 g jeżyn
  • 150 g borówek amerykańskich

Sposób przygotowania Sposób przygotowania



Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Lodowy tort bezowy z truskawkami

Słodkie blaty bezowe przełożone lodami śmietankowymi i orzeźwiającą, truskawkową granitą. Pomiędzy warstwami przeplata się chrupiąca, gorzka czekolada. Wszystko tworzy przepyszny, chłodzący deser w formie tortu. Z chęcią sięga się po kolejną porcję. Ten deser nie może udać się bez cukru, który towarzyszy nam w codziennym życiu. 

Tort bezowy cytrynowy

Tort bezowy cytrynowy. Agata upiekła ten tort na moje urodziny. Potem ja piekłam go trzy razy w ciągu tygodnia... Potem znowu... W sumie cztery razy!!!!!! Tort pyszny, uzależniający, słodko kwaśny. Przepis Doroty z Moich Wypieków. Idealny przepis na deser.

Czekoladowy torcik z malinową pianką

Wilgotne i intensywnie czekoladowe ciasto przełożone puszystą pianką z musu malinowego. Drugi krem przygotowałam na bazie delikatnej ricotty o lekkim posmaku malin. Dzięki temu ciasto jest lekkie, przyjemnie owocowe, z idealnie zachowaną równowagą smaku czekolady, kwaskowych malin i słodyczą cukru Królewskiego.

Tort raffaello

Całkowicie legalny tort raffaello.

Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem

Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem. Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole!

Tort czekoladowo-orzechowy

Pyszny tort czekoladowo - orzechowy to genialne połączenie orzechów włoskich z odrobiną miodu i czekolady deserowej. Słodki tort o charakterystycznym smaku, idealny na wyjątkowe okazje. Pracochłonny jest - to trzeba przyznać, ale efekt końcowy jest tego wart.