Malinowy mus do tortów

Malinowy mus do tortów Inne
Malinowy mus do tortów

Słodki i delikatny piankowy mus z malin to świetny krem do różnego rodzaju ciast i tortów. Przygotowanie jego może być chwilowo stresujące, ponieważ masa śmietanowa po dodaniu malin rozwarstwia się, ale dzięki żelatynie otrzymujemy pyszny i lekki niczym chmurka mus owocowy. Zachęcam was do wypróbowania tego przepisu!


Składniki Składniki

  • 450 g świeżych/mrożonych malin
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki wody
  • 250 ml śmietany kremówki 30/36%
  • 50 g serka mascarpone lub 50 ml kremówki 30/36%


Oceń ten przepis

5.00 / 5.00 (1)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

KREM CZEKOLADOWO ORZECHOWY Z RODZYNKAMI

Domowy zamiennik "Nutelli" ! Jak raz spróbujesz to zapewniam, że już nigdy nie kupisz tej ze sklepu. - bez cukru - bez mleka - mała ilość składników