Gołąbki w Sosie Pomidorowym

Gołąbki w Sosie Pomidorowym Dania z kaszy i ryżu
Gołąbki w Sosie Pomidorowym

Przepis na pyszne, klasyczne, polskie danie. Gołąbki w sosie pomidorowym. Mogą wydawać się pracochłonne, ale jak nabierze się wprawy to robi się je naprawdę szybko. Gorąco polecam!


Składniki Składniki

  • 1 główka dużej kapusty
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 300 g ryżu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 jajka
  • sól,pieprz (do smaku)
  • sól czosnkowa
  • 3 duże cebule posiekane w kostkę
  • 3 łyżki margaryny
  • 220-240 g koncentratu pomidorowego
  • 600-800 ml wody


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kasza pęczak z młodą kapustą i białą kiełbasą

Mięsiste ziarna kaszy pęczak z młodą kapustą, białą kiełbasą i pomidorem. W tym smacznym i sycącym daniu nie może zabraknąć świeżego koperku, który jest nieodzownym towarzyszem dusznej młodej kapusty. To danie przygotowałam z bardzo dobrej jakości pęczaku, którego białe i regularne ziarna  nie rozklejają się podczas duszenia.

Risotto z Pieczarkami i Piersią z Kurczaka

Przepyszne i proste risotto które zrobimy w niecałą godzinkę. Jest kremowe i delikatne że na pewno zjemy większą porcję.

Risotto ze szparagami i grzybami

Przepis na pyszne risotto ze szparagami i grzybami. Polecam!

Kuskus z cieciorką

Wyśmienity dodatek do obiadu lub samodzielny, lekki posiłek. Wiosna zawitała już na poważnie w Nasze progi. Aż się człowiek rwie, by zaprosić odrobinę koloru na swój talerz. Czas na szybki obiad, który zapewni energetycznego kopa, na aktywny dzień. Szkoda przecież spędzić dzień w kuchni, prawda?

Kasza jaglana w botwince

Kasza jaglana z mięsem owinięta w liściach botwinki to swego rodzaju gołąbki. Lekkie, smaczne i zdrowe dzięki kaszy jaglanej. Można je podać z sosem pomidorowym lub po prostu z ketchupem. 

Kasza pęczak ze szparagami i suszonymi pomidorami

Szybkie i sycące danie prosto z patelni. Głównym składnikiem tego dania jest kasza pęczak, której grube ziarna połączyłam z chrupiącymi, zielonymi szparagami i suszonymi pomidorami. Całość wieńczy parmezan, który dodaje charakterystycznego smaku i lekkiej pikanterii.