Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej w sam raz do obiadu. Porcja witamin na talerzu! Ja dodaję surową czerwoną paprykę, ale smakuje genialnie również z papryką konserwową - nadaje jej ona dodatkowej kwaskowatości. Idealna zarówno do kotletów mielonych, schabowych, jak i różnego rodzaju gulaszy i zrazów. Koniecznie wypróbujcie!


Składniki Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 papryka (u mnie czerwona)
  • 2 średnie marchewki 
  • koperek 
  • sos winegret (u mnie domowej roboty)


Zdrowe i proste przepisy które z pewnością Wam posmakują, porady oraz ćwiczenia. Wszystko co potrzebne do aktywnego trybu życia :)

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Surówka z selera i marchwi

Surówka z selera i marchwi to bardzo smaczna suróweczka obiadowa, która pasuje do wielu dań. Wspaniale smakuje z różnymi gatunkami mięs, ale też jako dodatek do dań rybnych jest idealna. Bardzo łatwa w przygotowaniu i smaczna propozycja dla lubiących seler.

SURÓWKA OBIADOWA Z MARCHEWKI, PORA I JABŁKA

Zapewne nie raz zastanawiacie się nad surówką do obiadu. Dziś mam dla Was propozycję surówki z marchewki, pora i jabłka. Wykonana jest bardzo szybko i praktycznie od razu można podać ją do obiadu. Taka surówkę przyrządzam bardzo często, ponieważ jest dość lubiana w moim domu. Polecam ją także i Wam.

Surówka z młodej kapusty

Przepis na wiosenną surówkę z młodej kapusty z rzodkiewką.

Roszponka, rzepa i rzodkiewki

Chrupiące warzywa z dodatkiem sałaty rzymskiej i roszponki, otoczone pysznym cytrynowym sosem jogurtowo-majonezowym polecają się na obiad/kolację

Surówka z marchewki z pestkami słonecznika i dereniem kiszonym

Taka surówka jest bardzo prosta, a dodatkowo naprawdę zaskakuje smakiem. Idealnie komponuje się z każdym obiadem i przyznam, że również szybko znika w wersji solo. Dodam w skrócie, że owoce tej rośliny bogate są w witaminy, polifenole, kwasy organiczne oraz antocyjany i zawierają również związki mineralne, takie jak: potas, wapń, fosfor, sód, magnez, a także żelazo, cynk, miedź i mangan. W smaku są soczyste, kwaskowate i przypominają oliwki. Polecam!

Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej

Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej w śmietanie to klasyka wśród surówek. Pasuje do wielu dań obiadowych, a charakteryzuje się delikatnym smakiem i prostotą wykonania. Łatwy, szybki i bardzo smaczny dodatek obiadowy.