Pudding kokosowy z mango i nasionami chia

Pudding kokosowy z mango i nasionami chia Inne
Pudding kokosowy z mango i nasionami chia

Prosty i szybki w przygotowaniu deser kokosowy z mango i nasionami chia, zwanymi również szałwią hiszpańską. Pudding nie jest za słodki - powiedziałabym lekko kwaskowaty przez dodatek mango. Do tego chrupiące prażone migdały - istne niebo w gębie! Do tego pięknie się prezentuje. Polecam przepis szczególnie dla tych, którzy nie mają pomysłu na wykorzystanie nasion chia. A naprawdę warto je jeść, ponieważ mają dużo składników odżywczych i błonnika.


Składniki Składniki

  • 6 łyżek chia
  • 400ml mleczka kokosowego
  • 200ml mleka
  • 2 duże łyżki miodu
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 230g mango z puszki
  • Dodatkowo:
  • prażone migdały
  • wiórki kokosowe


Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Krem jogurtowy z truskawkami

Lekki deser na bazie jogurtu greckiego, przełożony musem z dojrzałych, słodkich truskawek przygotujesz w kilka chwil. To deser niskokaloryczyny, z niewielkim tylko dodatkiem bitej śmietany. Śmietana nadaje mu lekkości, a jogurt w tym połączeniu awansuje do rangi super smacznego kremu. Kilka minut i deserki gotowe! Polecam!

Keks na białkach

Keks na białkach. Keks, który robiłam na tegoroczne święta wielkanocne – pachnący, puszysty i pełen bakalii.Idealny przepis na deser.

Blok czekoladowy z orzechami

Blok czekoladowy z orzechami. Mój pierwszy blok czekoladowy jaki zrobiłam i jadłam. Wyszedł naprawdę super. Uwielbiam czekoladę z całymi orzechami, a więc nie mogła się oprzeć i musiałam dodać mnóstwo różnego rodzaju orzechów.

Baklawa z orzechami i pistacjami

Znane również jako bakława lub baklava. To klasyczne i niezwykle słodkie ciasto bałkańskie. Warstwy ciasta przełożone słodkimi orzechami to prawdziwa uczta dla konesera nowych smaków. Pycha!

Ryż na mleku i śmietance z rabarbarem

Zapraszam was dzisiaj na wspaniały deser, który może być potraktowany jako podwieczorek, śniadanie lub drugie śniadanie.  Koniecznie spróbujcie, ten ryż gotowany na mleku ze śmietanką jest po prostu pyszny. W oryginalnej wersji podaje się go z wiśniami, ja zrobiłam wersję swoją z rabarbarem. Wyszło idealnie i bardzo smacznie.

KULE MOCY

Jako, że weekend trzeba nabrać siły. Przede wszystkim na treningi. Rafaello i ferrero rocher w jednym! Oczywiście w zdrowym wydaniu.