Podudzia indycze w imbirowej marynacie

Podudzia indycze w imbirowej marynacie Drób
Podudzia indycze w imbirowej marynacie

Uwielbiam mięso z indyka! Nie na dodatek, że jest zdrowe, to jeszcze smakuje wybornie! Świetna alternatywa dla nudnego kurczaka, czy też tłustej wieprzowiny. Wbrew pozorom mięso indycze przygotowuje się bardzo łatwo, a jego mięso wcale nie musi być suche. Dodatkowo jego smak nie ma sobie równych! Dzisiaj przedstawiam wam przepis na pyszne indycze podudzia w imbirowej marynacie. Pyszne i kruche. Idealne na niedzielny obiad dla całej rodziny.


Składniki Składniki

  • Na marynatę:
  • 1 jogurt naturalny
  • starty świeży imbir (duży kawałek)
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki oleju 
  • Dodatkowo:
  • 2 podudzia indycze


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ Z MIODEM

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne i soczyste mięso z kurczaka, które wcześniej trzymałam 6 godzin w marynacie czosnkowo-ziołowej, a pod koniec pieczenia delikatnie przesmarowałam mięso miodem.

GULASZ Z PIERSI KURCZAKA

Pyszny gulasz z soczystą piersią z kurczaka, pieczarkami, paprykami, ogórkiem kiszonym i cebulką. To tzw szybki obiad. Doskonale smakuje podany z ryżem czy kaszą gryczaną albo z ziemniakami. Do tego pyszna surówka albo mizeria i jest smaczny obiadek, który z pewnością posmakuje całej rodzinie.

Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Filet z piersi kurczaka to chude mięso, które bardzo szybko i łatwo można przyrządzić na wiele sposobów. Możemy usmażyć z nich kotlety, udusić w sosie, upiec je lub zgrillować. Przekonam Was, że to delikatne mięso z kurczaka nie musi być nudne. Wystarczą odpowiednie zioła, odrobina wina i kilka plastrów bekonu, aby stworzyć aromatyczne i pyszne danie. Zapraszam!

Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym

Zapraszam dziś na pieczone porcje kurczaka w sosie paprykowym, sycące i smaczne.

Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce

Proste i bardzo smaczne roladki z kurczaka, których środek wypełniają zielone szparagi z mozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów.