Podudzia indycze w imbirowej marynacie

Podudzia indycze w imbirowej marynacie Drób
Podudzia indycze w imbirowej marynacie

Uwielbiam mięso z indyka! Nie na dodatek, że jest zdrowe, to jeszcze smakuje wybornie! Świetna alternatywa dla nudnego kurczaka, czy też tłustej wieprzowiny. Wbrew pozorom mięso indycze przygotowuje się bardzo łatwo, a jego mięso wcale nie musi być suche. Dodatkowo jego smak nie ma sobie równych! Dzisiaj przedstawiam wam przepis na pyszne indycze podudzia w imbirowej marynacie. Pyszne i kruche. Idealne na niedzielny obiad dla całej rodziny.


Składniki Składniki

  • Na marynatę:
  • 1 jogurt naturalny
  • starty świeży imbir (duży kawałek)
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki oleju 
  • Dodatkowo:
  • 2 podudzia indycze


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym

Bardzo szybki obiad lub kolacja po ciężkim dniu w pracy.

Butter chicken

Butter chicken.Przystanek - Indie! Jest to miejsce na ziemi, które skradło moje serce - a w szczególności wspaniała kuchnia tego kraju. Jest to kraj tak różnorodny, nie dający się opisać jednym słowem – mieszanina wszechobecnych dźwięków, kolorów, zapachów i smaków. Kuchnia indyjska jest wyjątkowa - uwielbiam ją za prostotę i bogactwo aromatycznych przypraw. Butter Chicken, zwany w Indiach murgh makhani, to delikatne kawałki kurczaka zanurzone w aromatycznym, kremowym i lekkim sosie. Cała gama przypraw tworzy na prawdę niezwykłe i pyszne danie, które na długo zapada w naszej pamięci. Sprawdzony przepis!

Golonka z indyka w ziołach

Golonka z indyka w ziołach - smaczna, nietłusta i bardzo aromatyczna goloneczka pieczona w piekarniku. Golonka jest soczysta, smakuje rewelacyjnie, a czas potrzebny do jej przygotowania jest niewielki. Czas oczekiwania na zamarynowanie i upieczenie to łącznie kilka godzin, ale smakuje tak pysznie, że warto poczekać. Jest to wyśmienite danie obiadowe na każdą okazję.

Smażone polędwiczki z kurczaka

A dzisiaj obiad z odrzutu z eksportu, czyli smażone polędwiczki z kurczaka. Przygotowałam marynatę, do której włożyłam mięso, a potem usmażyłam. Wyszło przepysznie, miękko i soczyście Polecam.

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym to danie, które zawsze bardzo mi smakowało, chociaż wiem, że nie każdy lubi połączenie smaku kwaśnego i słodkiego w jednym daniu. Dawniej z wygody kupowałam gotowe sosy słodko-kwaśne, później zaczęłam eksperymentować próbując odtworzyć smak, aby przypominał ten kupny, ale jednocześnie bardziej trafiał w mój gust. Udało się i od tego czasu sos słodko-kwaśny już nie kojarzy mi się z kupowanym sosem, a  z pysznym, domowym jedzeniem, które można w prosty sposób przygotować samemu.