Jabłecznik na bogato z połówkami jabłek

Jabłecznik na bogato z połówkami jabłek Ciasta z owocami
Jabłecznik na bogato z połówkami jabłek

Pyszny przepis dla prawdziwych amatorów jabłek! Jeżeli chodzi o jabłecznik, to dla mnie musi być napakowany na maksa jabłkami! Po obfitych zbiorach jesiennych, piękne jabłuszka aż się prosiły o wykorzystanie. Tak więc powstał jabłecznik z połówkami jabłek. Do ciasta, dodatkowo dodarłam serek homogenizowany, co sprawiło, że stało się one delikatne i zupełnie inne w smaku. Idealne na każdą okazję - szczególnie do popołudniowej kawy. Można je podawać tradycyjnie lub na ciepło z lodami waniliowymi. Pychota!


Składniki Składniki

  • Ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 250 g masła
  • 150 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • 6 słodkich jabłek
  • cynamon
  • cukier puder


Wypieki, sałatki i dania obiadowe, które sprawdzą się zarówno podczas codziennego gotowania, jak i przy planowaniu uroczystości rodzinnych czy spotkań w gronie znajomych.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Staroangielski paj jabłkowy

Delikatne, kruche ciasto, po brzegi wypełnione jabłkami, cudownie pachnące cynamonem. Najlepsze jak dla mnie ciasto z jabłkami, które u nas w domu jest coroczną inauguracją jesieni.