Ciasto z zatopionymi truskawkami - Upieczmy.pl - Twoje przepisy kulinarne. Przepisy na każdy dzień.

Ciasto z zatopionymi truskawkami

Ciasto z zatopionymi truskawkami Biszkopty
Ciasto z zatopionymi truskawkami

Jest to proste i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto. Wilgotne, puszyste i słodkie. Można podawać z lodami, ponieważ to połączenie daje niesamowity efekt.


Składniki Składniki

  • 150g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 200g mąki
  • 100g mąki ziemniaczanej
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50g zmielonych migdałów
  • 500g truskawek


Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ciasto toffi

Ciasto toffi.Moje ciasto imprezowo-urodzinowe. I ku mojemu zdziwieniu wszyscy byli zachwyceniu i pytali, czy sama piekłam – to chyba najlepsza recenzja. Serdecznie polecam to idealny przepis na ciasto.

Biszkopt kakaowy

Zapraszam po  przepis na biszkopt kakaowy. Będzie wspaniałą bazą do ciast na zimno.

Rolada Czekoladowo Bananowa

Puszysta, czekoladowa rolada biszkoptowa z kremem śmietankowym i bananami.

Ciasto Duetka z Galaretką

Po świętach zapraszam Was na jedną z moich nowości: Duetkę z dwoma rodzajami mas na bazie grysiku wykończonej owocowymi wyspami pomarańczowej galaretki. Ciasto jest niezwykle kremowe i dość słodkie a przy tym orzeźwiające. Kombinowałam, bo chciałam stworzyć jakieś dobre ciacho na puszystym biszkopcie i powiem Wam, że z tych kombinacji powstał niezły kawał ciacha. Rozpływa się w ustach, po schłodzeniu smakuje jak deser pucharkowy. Ja jestem zadowolona, a Wy? Spróbujecie?

Ciasto Korsarz

Ciasto Korsarz. Jak Wam nie raz wspominałam, uwielbiam modyfikować przepisy na ciasta. Czasem niewielka zmiana w doborze składników czy nawet proporcjach potrafi diametralnie odmienić ich smak. A kiedy w domu mamy konkretne składniki, nie chcemy dokupować nowych i nie mamy chęci powtarzać kolejny raz tego samego wypieku - modyfikacja przepisu jest dobrym rozwiązaniem. Tak powstał „Korsarz”- biszkopt nasączony obficie nakropkiem cytrynowo- alkoholowym, masą kokosową oraz wykończeniem czekoladowym: słodki, bardzo kremowy, z wyczuwalną goryczką wódki. Ciacho godne prawdziwego pirata o słodkim usposobieniu. Sprawdzony przepis kulinarny!

Pastelowe

Ciasta siostry Anastazji cieszą się dużą popularnością ze względu na swoją oryginalność i domowy smak. Pastelowe ciasto zaskoczyło wszystkich nie tylko wyglądem, ale i smakiem. W święta cieszyło się dużym uznaniem i cudownie umiliło nam te wspaniałe, rodzinne chwile. Ciasto wygląda na skomplikowane i pracochłonne, ale tak na prawdę jest proste w przygotowaniu. Kolorowe, wiosenne, nie za słodkie ciasto z pewnością Wam zasmakuje.