Ciasto z zatopionymi truskawkami

Ciasto z zatopionymi truskawkami Biszkopty
Ciasto z zatopionymi truskawkami

Jest to proste i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto. Wilgotne, puszyste i słodkie. Można podawać z lodami, ponieważ to połączenie daje niesamowity efekt.


Składniki Składniki

  • 150g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 200g mąki
  • 100g mąki ziemniaczanej
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50g zmielonych migdałów
  • 500g truskawek


Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

RAFFAELLO NA BISZKOPCIE

Raffaello na biszkopcie to ciasto idealne dla wszystkich tych, którzy lubią kokos. Puszysty lekki biszkopt, krem budyniowy i kokos. Ciasto jest tak pyszne, że po zjedzeniu jednego kawałka ma się ochotę sięgnąć po więcej. Przepisów na raffaello jest sporo, jednak ja od lat korzystam z tego jednego sprawdzonego i nigdy się nie zawiodłam.

Jasny biszkopt tortowy

Przepis na idealny biszkopt tortowy jasny idealny na tort.

Biszkopt z jabłkami i pianką straciatella

Delikatny biszkopt przełożony prażonymi jabłkami z dodatkiem wanilii. Górę przykrywa pianka z drobinkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, owocowe, idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach lub imprezach.

CIASTO Z MASĄ KRÓWKOWĄ, ŚMIETANĄ I ORZECHAMI

Biszkopt z masą krówkową, śmietaną i orzechami to ciasto w miarę szybkie w przygotowaniu ale za to bardzo smaczne. Biszkopt jest bardzo puszysty i lekki. Ciasto wygląda bardzo efektownie, idealne na różne imprezy.

SZYBKI TORCIK Z OWOCAMI (NA GOTOWYM SPODZIE TORTOWYM)

Gotowe biszkopty to dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samemu je upiec. Są też doskonałą alternatywą dla niespodziewanych gości. Wystarczy taki biszkopt przełożyć kremem czy śmietaną, udekorować i już jest pyszne ciasto.

Ciasto Pijak

Ten świąteczny przekładaniec to połączenie ciasta o nazwie: „Cycki Murzynki” i duuuużej dawki alkoholu - nazwa więc nikogo nie powinna dziwić. Wysoki jegomość wodzi na pokuszenie swoją kremową masą z dużą ilością żółtek, słodkim biszkoptem makowo-kokosowym i zaskakuje kwaskowatością czarnej porzeczki. Alkohol jednak gra tutaj znaczące, pierwsze skrzypce - dzięki niemu „Pijak” nie zamula, a staje się ciastem wykwintnym, słodkim, kremowym, ale nie przesłodzonym. Polewa na bazie extraciemnego kakao sprawia, że ciasto smakuje jak alkoholowa pralina - polecam!