Ciasto bananowo-czekoladowe

Ciasto bananowo-czekoladowe Inne
Ciasto bananowo-czekoladowe

Ciasto bananowo-czekoladowe to doskonała propozycja pysznego, szybkiego w przygotowaniu i prostego deseru. Mocno czekoladowe ciasto, z jeszcze bardziej czekoladową polewą i bitą śmietaną. Idealne dla łasuchów!


Składniki Składniki

  • banany - 2 mocno dojrzałe
  • jajka - 1
  • żółtka - 2
  • białka - 2
  • olej - 100ml
  • mleko - 50ml
  • mąka pszenna - 170g
  • cukier - 170g
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • kakao - 4 łyżeczki
  • czekolada gorzka - 100g
  • Polewa czekoladowa:
  • czekolada mleczna - 100g
  • śmietana 18% - 100g
  • Do podania:
  • bita śmietana, jogurt naturalny, orzechy, świeże owoce.


Cookuj.pl - blog kulinarny. Najlepsze przepisy kulinarne na każdą okazję! Pyszne pomysły na obiady, ciasta, desery, dania sezonowe, mięsne i wegetariańskie.

Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Sezamowa beza na kruchym z niespodzianką

Pyszne ciasto, bo ma w sobie wszystko co lubią największe obżarciuchy, czyli kruche ciasto pełne masła. Słodziuchną i chrupiącą bezę oraz owocową, dżemową przekładkę.

DESER SHREKA

Lekki, orzeźwiający deser, doskonały gdy mamy ochotę na coś słodkiego.

Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną

Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty składników nadaje deserowi niepowtarzalnego smaku. Artykuł Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl.

Ciasto musowe z czarnej porzeczki - Delice au Cassis

Miałam trochę czarnej porzeczki - pojawił się przepis u Doroty, Agata miała urodziny... Musiałam wypróbować. Przepis Richarda Bertineta podany na blogu Moje Wypieki.

Keks na białkach

Keks na białkach. Keks, który robiłam na tegoroczne święta wielkanocne – pachnący, puszysty i pełen bakalii.Idealny przepis na deser.

Deser jaglany z kiwi i miętą (Vege & White sugar free)

Dzisiaj niebywale smaczne zestawienie. Kaszę jaglaną gotowałam tym razem na wodzie a zestawiłam ją z bananem, dojrzałym kiwi, nerkowcami ,sokiem z limonki a także orzeźwiającą świeżą miętą. Tym razem deser dosłodziłam syropem z agawy. Pyszności.