Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami

Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami Drób
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami

Drób jest idealnym mięsem do eksperymentowania, a ja lubię eksperymenty. Dziś kurczaka połączyłam z duszonym porem i wspaniałą, hiszpańską kiełbaską chorizo. Wspaniałe smaki, które ze sobą współgrają. Uniwersalne i bardzo proste do przygotowania danie. Nadaje się zarówno na przyjęcia, rodzinne obiady czy kolacje we dwoje.


Składniki Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • pieprz czarny
  • sól
  • Nadzienie:
  • 100 g chorizo
  • 2 średnie pory
  • 1 szalotka
  • 4 plasterki sera cheddar
  • 2-3 łyżki masła
  • pieprz biały
  • Panierka:
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • Dodatkowo:
  • oliwa do smażenia


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pieczone udka z kurczaka na warzywach

Pieczone udka z kurczaka na warzywach. Co lubię w tym kurczaku? Wszystko Szybko się go robi, bo wystarczy natrzeć ulubionymi przyprawami. W czasie, kiedy nasz kurczak nabiera kolorków w piekarniku, my zajmujemy się warzywami. W nagrodę otrzymujemy pełne danie, zdrowe i kolorowe, które można serwować od razu na obiad. Sprawdzony przepis na obiad!

Kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym

Kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym to pyszne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo aromatyczne, miękkie i delikatne, a całość bardzo smaczna. Z całą pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom smaków pomidorowych i bazylii.

Klopsiki z kaszą jaglaną

Uwielbiam dania, które robi się bardzo szybko, a rodzina myśli że w kuchni spędziłam cały dzień. Kocham też potrawy, które są w wersji fit, a smakują one całej rodzinie i nie muszę gotować "na dwa gary". Takie właśnie są klopsy z kaszą jaglaną. Pyszne, mięciutkie i aromatyczne- zanurzone w pysznym kremowym sosie. Danie najlepiej smakuje podane z makaronem.

Bulgur duszony w pomidorach

Przepis na kaszę bulgur duszoną w pomidorach. Polecam!

Kurczak po indyjsku

Kurczak po indyjsku. Indie to kraj niezwykłych kontrastów, różnorodności kultur i religii, które współistnieją obok siebie, co znajduje odzwierciedlenie w bogactwie kuchni. Dania kuchni indyjskiej są niezwykle kolorowe i aromatyczne. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają starannie dobranym przyprawom. I właśnie za to kocham tą kuchnię - za niezwykłe aromaty, które wyczuwalne są już podczas samego gotowania. W całym domu pachnie mieszanką aromatycznych, orientalnych przypraw. Zapraszam Was do wspólnego gotowania. Sprawdzony przepis na obiad!

Filet z kurczaka w sosie cebulowym z podkarpacką bryndzą

Delikatne kawałki piersi z kurczaka duszone w śmietankowym sosie z dodatkiem miękkiego, niedojrzewającego serka, który się zwie podkarpacką bryndzą. Tak przygotowane mięso idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków. W sam raz na letni obiad.