Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania Wieprzowina
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki to tradycyjna polska potrawa, jednak jej przygotowanie jest bardzo pracochłonne. Gotowanie kapusty, zawijanie mięsa i długie duszenie. Jednak nie zawsze mamy czas na przygotowanie tej jakże smacznej potrawy. Dlatego dziś zapraszam Was na prostszą i szybszą wersję tego dania - gołąbki bez zawijania. Smakują na prawdę fantastycznie, a dodatek kapusty sprawia, że danie ma świetną teksturę i jest bardzo soczyste.


Składniki Składniki

  • Gołąbki:
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 500 g białej kapusty
  • 100 g ryżu
  • 2-3 łyżki otrąb mielonych
  • 2 jajka
  • 1 duża cebula
  • olej do smażenia
  • pieprz czarny
  • sól
  • [...]


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Gulasz wieprzowy z cukinią

Bardzo lubię gulasze różnego rodzaju, bo to bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu dania jednogarnkowe. Tym razem prezentuję gulasz wieprzowy z cukinią, papryką, a całość doprawiona lubczykiem. Soczyste mięso, miękka, ale nie rozgotowana cukinia, no i ten aromat... Pycha!

Karkówka po cygańsku

Karkówka po cygańsku to pyszne danie dla miłośników ostrzejszych smaków. Doskonały sos pomidorowy doprawiony ostrą papryką, cebula, czerwona papryka, pieczarki, a w tym podsmażone plastry karkówki. Całość soczysta i bardzo smaczna. Karkówka po cygańsku to świetne danie na każdą okazję.

Gulasz z kaszą

Gulasz z kaszą. Banalnie prosty przepis na gulasz z kaszą, który w mig przyrządzisz na obiad. Sprawdzony przepis na obiad!

Schabowy jak sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku w oryginalnej wersji przygotowuje się z cielęciny i podaje z jajkiem sadzonym, które ma tylko ścięte białko, a żółtko pozostaje płynne. Mój sznycel po wiedeńsku jest przygotowany ze schabu i podany z jajkiem, ale jajko przytrzymałam na patelni troszkę dłużej, aby żółtko nie było całkowicie płynne, więc taka propozycja powinna przypaść do gustu tym, którzy jajek surowych nie jedzą. Schab jak sznycel po wiedeńsku smakuje wybornie i można przygotować go zarówno na obiad codzienny jaki świąteczny.

Rolada schabowa z warzywami i serem

Znajdą się tutaj miłośnicy roladek schabowych? Dzisiaj upiekłam jedną roladę z mieszanką warzyw z dodatkiem sera i muszę nieskromnie przyznać, że całość przerosła moje wszelkie oczekiwania. Delikatne, lekko pikantne warzywa, które podczas pieczenia wymieszały się z serem camembert, otulone schabem, który zrobił się mięciutki, dzięki temu, że roladę zapiekłam w rękawie do pieczenia. Na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu i Wam polecam spróbować i ocenić.

Bułeczki Hot-dogi

Uwielbiają je przeważnie dzieci ale uwierzcie mi, że nie tylko. Znalazły również spore grono nie co starszych wielbicieli. Te pyszne bułeczki to fantastyczny pomysł na pożywne śniadanie, lunch, kinder bal lub nietuzinkową kolację. Można je zabrać ze sobą do szkoły, pracy, na piknik lub w podróż. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Dobrej jakości parówki otulone delikatnym i miękkim drożdżowym ciastem smakują wyśmienicie. Do bułeczek świetnie pasuje zarówno ketchup, musztarda lub sos czosnkowy - co kto lubi.