Najlepsze sernikobrownie z malinami

Najlepsze sernikobrownie z malinami Serniki
Najlepsze sernikobrownie z malinami

Dziś przedstawiam coś absolutnie przepysznego i bardzo łatwego w przygotowaniu. Pyszne, bardzo czekoladowe i wilgotne brownie, delikatny, kremowy sernik i maliny – ciasto idealne!


Składniki Składniki

  • 200 g dobrej jakości gorzkiej czekolady, posiekanej
  • 200 g kostki do pieczenia Kasia, w temperaturze pokojowej
  • 400 g drobno zmielonego cukru
  • 5 jajek
  • 110 g mąki pszennej, przesianej
  • 400 g twarogu do serników
  • 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
  • 150 g świeżych lub mrożonych malin
  • cukier puder do podania


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Sernik dekadencki

Sernik dekadencki to mój osobisty ideał. Ciasteczkowo-orzechowy spód - z dodatkiem orzechów i masła orzechowego, kremowa i mazista masa serowa. Dodatkowo słodzona białą czekoladą i mlekiem skondensowanym. Całość oblana delikatną śmietankową polewą. Dla przełamania tekstury udekorowałam sernik na wierzchu orzechami w sosie toffee - dobrze, że można go potem bezkarnie wyjadać łyżeczką! Całość smakuje niesamowicie!

pieczony SERNIK z TRUSKAWKAMI

Sezon truskawkowy w pełni! to zdecydowanie mój ulubiony okres w roku Dziś zapraszam Was na SERNIK pieczony Z TRUSKAWKAMI. W internecie pełno jest przepisów na serniki truskawkowe na zimno – lubię je, ale jeśli mam wybór, zdecydowanie wolę tradycyjnie pieczony sernik. Dzisiejszy przepis jest doskonałym połączeniem tradycyjnego sernika, czekolady i pysznych truskawek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, funkcja grzania góra/dół. SPÓD herbatniki i kakao wkładamy do blendera i rozdrabniamy. Masło roztapiamy, dodajemy do rozdrobnionych herbatników i  dokładnie mieszamy – powinniśmy uzyskać konsystencję mokrego piasku. Wykładamy na spód formy, równo rozkładając i dociskając łyżką. Odstawiamy. SERNIK Truskawki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Masło ucieramy z cukrem przy pomocy miksera na jednolitą masę. Dodajemy stopniowo po 1 jajku – stale ucierając. Do tak przygotowanej masy, dodajemy porcjami ser i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ucierania dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Gotowy sernik wylewamy na czekoladowy spód, wyrównujemy łyżką. Gotowe truskawki mieszamy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej (dzięki temu podczas pieczenia sernika truskawki pozostaną na górze – nie opadną nam a dno blaszki) i układamy równo na serniku, lekko je dociskając. KRUSZONKA wszystkie składniki kruszonki mieszamy dłonią. Gotową kruszonkę rozkładamy równo na serniku i truskawkach. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika. Pieczemy: pierwsze 20 minut w 180 stopniach, funkcja grzania góra/dół, kolejne 60 minut w temperaturze 150 stopni funkcja grzania góra/dół. Sernik studzimy w piekarniku. Pycha!

Walentynkowe serniczki na zimno

Walentynkowe serniczki na zimno. Serniki kochamy w każdej postaci, a w takiej wersji mini, na kilka kęsów znikają szczególnie szybko.Ten sernik robi się błyskawicznie i łatwo, zatem jeśli ktoś ma ochotę na takie słodkie maleństwa, zapraszam. Idealny przepis na deser.

Sernik z czekoladowo-miętowymi kulkami

Sernik z czekoladowo-miętowymi kulkami. Tym razem serniczek z dodatkiem czekoladowo-miętowych kuleczek.Zapraszam. Idealny przepis na deser.

Sernik pomarańczowy

Sernik to jeden z najpopularniejszych deserów. Na jego temat powstało wiele wariacji. Można go przygotować w wielu smakach i z różnymi dodatkami. Latem dużym uznaniem cieszą się serniki na zimno, najczęściej w towarzystwie świeżych owoców i galaretki. Zimą królują ciężkie serniki z różnymi dodatkami. Pomarańczowy sernik najczęściej przygotowuję w okresie świąt Bożego Narodzenia. Zapach pomarańczy sprawia, że ten czas oczekiwania jest wyjątkowy i magiczny. Sernik jest bardzo wilgotny o aksamitnej konsystencji i niebywale orzeźwiającym smaku pomarańczy.

Sernik na zimno w trzech smakach

Sernik na zimno w trzech smakach  to świetny sernik zrobiony na bazie serków homogenizowanych i składający się z trzech warstw - kakaowej, kawowej i waniliowej. Wierzch ciasta wyłożony jest soczystymi truskawkami i uzupełniony truskawkową galaretką. Całość świetnie się komponuje i pysznie smakuje. Od wielu lat mam jeden przepis na sernik na zimno z którego korzystam i uważam go za najlepszy, a komponując kolejne serniki na zimno właśnie na nim bazuję.