Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricotta

Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricotta Drób
Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricotta

Pyszne piersi z kurczaka z pysznym szpinak-owym nadzieniem


Składniki Składniki

  • na 3-5 Piersi
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 1 garść sera mozzarelli potarty
  • 2 łyżki Ricotta (biały serek)
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • czerwona papryka

YouTube YouTube


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem

Polecam szybkie i zdrowe jednocześnie piersi z kurczaka ze szpinakiem.

Pikantne udka kurczaka pieczone w folii

Pikantne udka kurczaka pieczone w folii to szybkie i smaczne danie, które można podać do ziemniaczków, frytek, ale i do pieczywa. Idealnie sprawdzą się na sylwestrowej imprezie, ponieważ można je zamarynować dużo wcześniej, a później wystarczy włożyć do piekarnika, upiec i podać gorące. Bez długiego stania w kuchni, bez zapachu smażonego mięska. Udka nie są tłuste, a dzięki pieczeniu w folii zachowują soczystość i aromat przypraw, w których zostały przygotowane. Przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu, a udka pieką się same. Udka są pikantne, ale nie zbyt ostre - takie w sam raz.

Roladki z kurczaka z szynką i papryką

Kiedy znalazłam ten przepis nie mogłam się oprzeć. Wszystko zapowiadało się cudownie, składniki, które mi odpowiadają, forma podania. Postanowiłam spróbować i się nie zawiodłam.

Rolada serowa

Przepis na roladę serową. Przekąska na ciepło i zimno.

Bulgur duszony w pomidorach

Przepis na kaszę bulgur duszoną w pomidorach. Polecam!

Kurczak z warzywami

Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na danie w wersji fit. Myślę, że idzie mi z tym coraz lepiej, ponieważ każde kolejne danie smakuje mi bardziej niż poprzednie. Dania w wersji dietetycznej zaczyna nawet spożywać mój mąż a to jest już nie lada sukces (wierzcie mi na słowo). Jako, że ze względu na kaloryczność często w mojej kuchni gości drób, to muszę się nieźle nakombinować, żeby za każdym razem smakował nieco inaczej. Tym razem kurczaka przygotowałam w wersji potrawki, a nie sztuki mięsa jak ostatnio. Danie wyszło przepyszne i wyraźne w smaku. Można podawać je jako samodzielne danie, lub z makaronem.