Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricotta

Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricotta Drób
Piersi z kurczaka ze szpinakiem i ricotta

Pyszne piersi z kurczaka z pysznym szpinak-owym nadzieniem


Składniki Składniki

  • na 3-5 Piersi
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 1 garść sera mozzarelli potarty
  • 2 łyżki Ricotta (biały serek)
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • czerwona papryka

YouTube YouTube


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Udka ketchupowo-majonezowe

Przepis na pyszne udka w marynacie ketchupowo-majonezowej. Polecam!

Zawijane sznycle z indyka

Dzisiaj danie, które z powodzeniem możecie przygotować na świąteczny stół. Roladki ze sznycli z indyka z lekką figową nutą, to coś, co bardzo nam zasmakowało. Polecam.

Filet z piersi kurczaka w ziołach prowansalskich

Filet z piersi kurczaka w ziołach prowansalskich to jedno z moich ulubionych dań - szybkie, łatwe i bardzo smaczne Mięso kurczaka zamarynowane w masie jogurtowo-majonezowej z dodatkiem ziół, a następnie upieczone w piekarniku wraz z pieczarkami. Bez nieprzyjemnego zapachu smażenia, bez stania przy garnkach, bez wysiłku. Filet z piersi kurczaka w ziołach prowansalskich to jedno z takich dań obiadowych, które przygotowuje się z naszą minimalną pomocą. Czy można chcieć czegoś więcej?

DUSZONA MŁODA KAPUSTA Z INDYKIEM

Duszona młoda kapustka z koperkiem to danie typowo letnie. Można ją podawać jako dodatek do innych dań lub solo.

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami to bardzo smaczne roladki nadziewane sałatą, pomidorkami, a także serem mozzarella, a następnie panierowane, usmażone i dopieczone w piekarniku. Roladki smakują wyśmienicie, nie są przesuszone, a roszponka i pomidorki nadają im bardzo fajny smak. Całość świetnie się komponuje i wybornie smakuje.

Filet z kurczaka w sosie cebulowym z podkarpacką bryndzą

Delikatne kawałki piersi z kurczaka duszone w śmietankowym sosie z dodatkiem miękkiego, niedojrzewającego serka, który się zwie podkarpacką bryndzą. Tak przygotowane mięso idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków. W sam raz na letni obiad.