PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ

PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ Drób
PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ

Kurczak natarty marynatą staropolską a potem upieczony w całości w piekarniku smakuje doskonale. Mięso jest odpowiednio przyprawione, soczyste z chrupiącą dobrze dopieczoną skórką, a taką właśnie lubię najbardziej.


Składniki Składniki

  • około 2 kg kurczak
  • 20-25 gram marynaty staropolskiej
  • 7-8 łyżek oleju


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Kurczak po japońsku z cukinią i marchewką

Prosty, smaczny kurczak w delikatnym sosie i z warzywami. Wszystko podałam z makaronem ryżowym, dzięki temu danie jest lekkie i bezglutenowe. Polecam jeść pałeczkami, moje dzieci miały niezłą zabawę.

Pieczone skrzydełka w Coca-Coli

Dziś przedstawiam przepis na pieczone skrzydełka w glazurze z Coca-Coli, idealne dla fanów obgryzania tych pyszności.Idealny przepis na grilla. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nadają się na szybki obiad w pracowitym tygodniu. Wystarczy je wstępnie obgotować, następnie wrzucamy do piekarnika a w międzyczasie przygotowujemy glazurę z Coca-Coli, którą najpierw smarujemy skrzydełka w trakcie zapiekania, a następnie polewamy przed samym podaniem. polecam!

Mięso w zielonym sosie

Hej! To niesamowite, że połączenie kilku banalnych składników daje nam świetny rezultat. Tak też było tym razem, kiedy do mielonego mięsa dodałam dużo zieleniny.

WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ

Pyszna, aromatyczna, delikatna wątróbka z jabłkiem i cebulką to danie uwielbiane przeze mnie w dzieciństwie. Wieki tego nie jadłam i dziś postanowiłam przygotować taką właśnie wątróbkę na obiad.Z podsmażoną cebulką, kwaśnym jabłkiem i majerankiem wyszła obłędnie.

Pałeczki z kurczaka w miodzie

Nowa słodka odsłona podudzi z kurczaka w miodzie. Soczyste i mięciutkie mięso w złotym kolorze.

Udka kaczki w pomarańczach z korzenną konfiturą z żurawiny

Udka kaczki w pomarańczach z korzenną konfiturą z żurawiny to danie w sam raz na Święta. Zbliżają się  Święta Wielkanocne, ale myślę, że kaczka nadaje się na każdą inną świąteczną okazję. Bardzo lubię kaczkę, moje dzieci również wolą mięso kaczki, niż np. kurczaka, który jest bardziej suchy. Artykuł Udka kaczki w pomarańczach z korzenną konfiturą z żurawiny pochodzi z serwisu Nicpoń w Kuchni.