PYSZNA SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK

PYSZNA SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK Szarlotki
PYSZNA SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK

Przepis na to ciasto znalazłam kiedyś w internecie, spisałam i tak kartka leżała sobie w moich zapiskach. I w końcu przyszła pora na to ciacho. Ciasto jest proste i szybkie w wykonaniu a do tego bardzo smaczne. Kruche ciasto, kwaśne jabłka i mega słodki lukier to połączenie idealne. Koniecznie musicie spróbować.


Składniki Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • 1 jajko
  • 150 g serka homogenizowanego
  • Składniki na lukier:
  • 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany 18%
  • 1 szklanka cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • jabłka (ilość zależy od wielkości blachy)
  • cynamon
  • cukier waniliowy


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

PROSTA SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE ORKISZOWYM

Prosty i szybki w przygotowaniu przepis na pyszną szarlotkę na kruchym cieście z mąki orkiszowej. Idealna do przyrządzenia jeżeli akurat mamy zalegające żółtka jaj z innych przepisów. Wszyscy domownicy na pewno ucieszą się z szarlotkowej niespodzianki.

Apple pie

Apple pie - połączenie idealnie kruchego ciasta, cynamonowego jabłkowego nadzienia i urokliwej kratki, która je przykrywa. Najlepsza z gałką lodów! Sprawdzony przepis!

NIEBO W GĘBIE

 W starym zeszycie odkopałam przepis na ciasto o nazwie "niebo w gębie" i rzeczywiście jest przepyszne - szarlotka z orzechowym kremem, polecam na weekend.

JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

Dawno nie jadłam tego ciasta, więc postanowiłam je zrobić. Kruche ciasto, a między nim pyszne jabłka w budyniowej otoczce. Pychotka. Ciasto to doskonałe jest na każdą okazję, czy do niedzielnej kawy.

Szarlotka jesienna na cienkim cieście

Szarlotka jesienna na cienkim cieście. Osłoda jesiennych wieczorów. Szarlotka na cienkim cieście z dużymi kawałkami jabłek i grubą, chrupiącą kruszonką. Idealny przepis na ciasto.

Szarlotka sypana

O szarlotce sypanej słyszałam już dość dawno od znajomej i w końcu udało mi się ja upiec. Ciasto wyszło przepyszne, trochę kruche, ale takie właśnie uwielbiam. Mam jeszcze sporo słojów z jabłkami w spiżarni, więc pewnie niedługo znowu będę piekła. Polecam każdemu, a zwłaszcza tym, którzy nie lubią ręcznie zarabiać ciasta.