Ciasto a'la Kinder Bueno

Ciasto a'la Kinder Bueno Bez pieczenia
Ciasto a'la Kinder Bueno

Dzisiaj przepis dla miłośników czekolady i orzechów. Czytając przepis, ciasto wydaje się być czasochłonne i słodkie, ale uwierzcie mi, że tak nie jest. Jest słodkie, ale spokojnie można zjeść kostkę, bez jakiegoś większego problemu. 
Jeszcze kwestia tego czy lubimy bardzo słodkości czy raczej za nimi nie przepadamy, ale myślę, że osoby nie lubiące słodkiego nawet nie spojrzą na ten przepis, a już tym bardziej nie będą chciały go wypróbować.


Składniki Składniki

  • 200 gram herbatników kakaowych
  • 200 gram maślanych herbatników
  • słoik dużej Nutelli
  • 600 ml śmietany kremówki 30%
  • 2,5 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram zmielonych orzechów laskowych
  • mleko do namoczenia herbatników


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pszczółka Adwokatka - bez pieczenia

Ciasto w śliczne żółto-brązowe pasy. Nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale też przepyszne. Z całą pewnością godne polecenia.

Ekspresowy 3-bit

Zapraszam na coś słodkiego. Tym razem zapraszam na słodki 3-bit, który przygotujemy w 30 minut. Potem pozostaje nam poczekać aż ciastka zmiękną i gotowe.

Tiramisu

Ciasto, które pochodzi z Włoch. Najlepiej gdy zrobimy je sami. Kilka składników i mamy pyszne ciasto na deser.

Ciasto Milky way

Smak batoników Milky Way to w ostatnim czasie moje odkrycie. Dzisiejsze ciasto to smakowita masa mleczna między czekoladowymi herbatnikami i polewą na bazie gorzkiej czekolady. Idealny przepis na deser. Polecam!

Deser brzoskwiniowy jak tiramisu

Deser brzoskwiniowy jak tiramisu to przypominający wykonaniem i wyglądem deser, który zamiast kawy i kakao składa się z soczystych brzoskwiń. Deser brzoskwiniowy również ma warstwy podłużnych biszkoptów, kremu na bazie serka mascarpone i jest równie pyszny.

Ciasto Lion bez pieczenia

Szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, na czekoladowych herbatnikach, z kajmakiem, masą z batonikami Lion i polewą z mlecznej czekolady. Najlepsze po dniu leżakowania w lodówce, gdy ciastka zmiękną. Polecam!