DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ

DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ Drożdżówki
DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ

Pyszne drożdżówki z truskawkami i kruszonką powstały wczoraj w potrzebie chwili. Nagła ochota na drożdżówki, więc wystarczyła godzina (no może ciut więcej) i już zajadałam się smaczną, jeszcze ciepłą drożdżówką.


Składniki Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka suchych drożdży
  • około 3/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • Kruszonka:
  • 4 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki mąki
  • około 30 g masła
  • Dodatkowo:
  • świeże truskawki
  • cukier puder do zrobienia lukru


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Ananasowe kwiatuszki

Ananasowe kwiatuszki. Dziś propozycja na szybkie i ładne a efektowne ciasteczka z wykorzystaniem mrożonego ciasta francuskiego i krążków ananasa z puszki. Idealny przepis na deser.

Drożdżowe Bułeczki z Rabarbarem i Cytrynową Kruszonką

Pyszne, drożdżowe, przytulone bułeczki które możemy zabrać do szkoły, pracy, na piknik, czy też na wycieczkę.

Szneka z glancem i kruszanką

Były pyry z gziką na obiad, teraz czas na małe co nieco do kawy. Deser z mojego regionu, po poznańsku. Szneka z glancem, czyli lukrowana, okrągła drożdżówka spiralnie skręcona, w kształcie muszli ślimaka. Dodatkowo dodałam kruszonkę (po poznańsku kruszankę), ponieważ uwielbiam ją przy drożdżowych specjałach. Zapach roznosi się po całym domu! Pachnie pięknie!!!

Drożdżówki z dżemem i serem

Drożdżówki z dżemem i serem. Przepis na najlepsze domowe drożdżówki z dżemem i serem. Drożdżówki uwielbiam, a te domowe są zdecydowanie najlepsze! Sprawdzony przepis!

Drożdżowo-maślane rogaliki

Przepis na pyszne drożdżowo-maślane rogaliki jak u mamy! Można je przygotować na "sucho" lub nadziać ulubioną konfiturą. Wykończone dodatkowo lukrem smakują wyśmienicie! Idealne do popołudniowej kawy!

Drożdżówki z serem i jagodami

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne bułeczki drożdżowe. Bułeczki wychodzą puszyste, mięciutkie, a kruszonka wychodzi przepyszna. Bardzo polecam z mlekiem, z kawą, na weekend i na co dzień, na deser czy na śniadanie. Na piknik czy do zjedzenia na tarasie albo najzwyczajniej w kuchni.