PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ Z MIODEM

PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ Z MIODEM Drób
PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ Z MIODEM

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne i soczyste mięso z kurczaka, które wcześniej trzymałam 6 godzin w marynacie czosnkowo-ziołowej, a pod koniec pieczenia delikatnie przesmarowałam mięso miodem.


Składniki Składniki

  • 8-10 pałek z kurczaka
  • 4-5 łyżek oleju
  • 1 paczka przyprawy do kurczaka czosnkowo-ziołowej
  • 3-4 łyżki płynnego miodu


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Pieczony kurczak w sosie barbecue

Kawałki kurczaka pieczone w aromatycznym, pomidorowym sosie z dodatkiem cebuli. Bardzo smaczne, pieczone mięso, które można przygotować w większej ilości bez dużego wysiłku. 

Kurczak rozmarynowy z młodymi ziemniakami z cukinią z piekarnika

Kurczak upieczony w piekarniku jest idealny i nieziemsko pyszny. Cienka, chrupiąca skórka, delikatne, mięciutkie i aromatyczne mięsko posmakuje każdemu. Przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Kurczaka zamarynowałam wcześniej w oliwie z cytryną i rozmarynem, a do pieczenia na blachę dołożyłam młode ziemniaczki, czerwoną cebulę i cukinię. Cały sekret pysznego kurczaka to odpowiedni czas pieczenia, a ten zależy od wielkości kurczaka.      

Curry z kurczakiem, orzeszkami ziemnymi i skórką pomarańczową

To curry królowało w naszym compoundzie. Nigdy nie zapytałam skąd pochodzi przepis. Po prostu ktoś kiedyś je zrobił na wieczorne spotkanie przy basenie, zasmakowało nam, więc spisałam składniki i sposób przygotowania. Po powrocie do Polski próbowałam znaleźć w Internecie, jak się nazywa i z jakiego regionu pochodzi ta potrawa, ale znalazłam tylko nieco zbliżone receptury. Wg mnie to połączenie smaków Indii i Tajlandii, mogę się jednak mylić. Jeśli ktoś z Was zna nazwę tego curry, będę wdzięczna za podpowiedź.

PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ

Kurczak natarty marynatą staropolską a potem upieczony w całości w piekarniku smakuje doskonale. Mięso jest odpowiednio przyprawione, soczyste z chrupiącą dobrze dopieczoną skórką, a taką właśnie lubię najbardziej.

GULASZ Z PIERSI KURCZAKA

Pyszny gulasz z soczystą piersią z kurczaka, pieczarkami, paprykami, ogórkiem kiszonym i cebulką. To tzw szybki obiad. Doskonale smakuje podany z ryżem czy kaszą gryczaną albo z ziemniakami. Do tego pyszna surówka albo mizeria i jest smaczny obiadek, który z pewnością posmakuje całej rodzinie.