Skrzydełka KFC - Hot Wings

Skrzydełka KFC - Hot Wings Na gorąco
Skrzydełka KFC - Hot Wings

Któż z nas nie zna tego pysznego wynalazku ludzkości? Postanowiłam zrobić je sama, i już robić będę je częściej dla swojej rodziny. Dzieciakom zrobiłam łagodniejsze, a nam bardzo Hot. Sprawdzałam kilka przepisów szczerze byłam nastawiona jakoś na nie. Myślałam że się nie uda że to kit i że na pewno KFC ma swoja specjalna opatentowana panierkę. Ale nie!!! Naprawdę można to odtworzyć w warunkach domowych.


Składniki Składniki

  • około 1 kg skrzydełek
  • około 1/2 łyżki soli
  • 1 łyżka pieprzu cayenne -wedle uznania
  • 3-4 łyżki słodkiej papryki
  • Składniki na ciasto:
  • 1 jajo
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżki czerwonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżki cayenne
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/2 mąki pszennej plus duża ilość do samego panierowania
  • olej do smażenia


Oceń ten przepis

0.00 / 5.00 (0)

Podobne przepisy

Może któryś z nich przypadnie Ci do gustu, sprawdź już teraz!

Szparagi zapiekane z serem

Szparagi są teraz wszędzie! Korzystajcie bo sezon na nie jest niestety krótki, a one są przepyszne. Wcześniej proponowałam Wam zielone w wersji smażonej z boczkiem i gorgonzolą, a dziś przedstawiam białe szparagi, wstępnie pieczone w masełku z czosnkiem i ziołami a następnie dopiekane pod grubą warstwą brie i mozzarelli. Są absolutnie przepyszne i pasują do każdego dania głównego. Polecam gorąco!

Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim

Przekonałam się nareszcie do kiełbasek, które Irlandczycy jedzą niemalże codziennie i do wszystkiego. Towarzyszą im przy klasycznym, irlandzkim śniadaniu. Są również dodatkiem do lunchu czy obiadu. Zawierają w sobie 90% mięsa i są bardzo dobrze przyprawione. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na sylwestrowe przygotowania, polecam Was tą szybką i prostą w przygotowaniu przekąskę. Kiełbaski świetnie komponują się z ciastem francuskim i smakują wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. To mój ostatni tegoroczny wpis na blogu. Kolejnym przywitam Was już w Nowym Roku. Zatem życzę smacznego i udanej sylwestrowej zabawy!

Krewetka tygrysia z figą z karmelizowanym solirodem z chorizo i jajkiem po benedyktyńsku

Przepis na pyszną przystawkę z tygrysią krewetką podaną z figą i jajkiem po benedyktyńsku. Polecam!

Serowe przekąski

Gdy zawitają do nas niespodziewanie goście lub mamy ochotę na małą przekąskę polecam szybkie serowe na cieście francuskim.

Paszteciki w cieście kruchym drożdżowym

Paszteciki są dobre na wszystko.... do pracy, szkoły, na wycieczkę, jako dodatek do różnego rodzaju zup. Farsze mogą być różne, ale ciasta również. Dzisiaj przedstawiam ciasto krucho drożdżowe, które jest delikatne, pyszne i świetnie nadaje się do wszystkich rodzajów pasztecików. Przepis na ciasto pochodzi z broszury „paszteciarnia Domowa” wydanej przez wydawnictwo Bluszcz, w okresie międzywojennym.

Panierowana mozzarella

Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki, bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację.