DANIA GŁÓWNE

Błyskawiczne pizzerinki bez drożdży

Kto nie lubi pizzy? Dzisiaj przepis na błyskawiczne pizzerinki bez dodatku drożdży. Świetny pomysł na smaczną kolację, czy też przystawkę na ciepło na imprezowy stół. Każdy zje je ze smakiem. Polecam!

Makaron z kurczakiem w pesto i warzywami

Pomysł na szybki, smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu obiad. Świetna opcja dla tych co nie mają dużo czasu, a chcą zrobić coś pysznego. Kurczak z peso smakuje wybornie, a makaron sprawi, że na długo pozostaniemy syci. Zdrowe danie z makaronu dla całej rodziny.

Gryczane rolsy z łososiem i twarogiem

Kolejna świetna propozycja dla tych co nie mają zbyt dużo czasu, a chcą zjeść coś zdrowego i pożywnego. Gryczane rolsy z łososiem i białym serem to genialna opcja na śniadanie, drugie śniadanie, lunch, czy też kolację. Są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam!

Spaghetti z tuńczykiem, brokułami i pesto

Dzisiaj ciekawa propozycja na pyszny makaron z rybą. Makaron spaghetti z tuńczykiem i brokułami, serwowany dodatkowo z sosem pesto to świetnie zgrane połączenie smaków. Idealny pomysł na obiad lub kolację we dwoje.

ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM I WARZYWAMI

Szybka i bardzo smaczna zapiekanka z ryżu i warzyw, w jogurcie. Sycąca i bardzo prosta w przygotowaniu. Możemy dodać do niej co tylko chcemy: kurczaka, szynkę, boczek, różnorodne warzywa, itd. Danie w sam raz do przygotowania na obiad, kiedy chcemy pozbyć się zalegających produktów w lodówce. Polecam!

Gołąbki rybne z włoską kapustą

Nowa odsłona tradycyjnego dania, które wszyscy doskonale znają. W wersji rybnej doskonale sprawdzi się jako ciekawa odmiana niedzielnego obiadu!

KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ I KASZĄ

Świetna alternatywa dla klasycznych kotletów mielonych. Te z dodatkiem kapusty i kaszy bulgur smakują rewelacyjnie! Polecam podawać je z ziemniakami i mizerią. Cała rodzina zajadała je ze smakiem!

Ryżowiec

Przepis teściowej wygrzebany z mojego starego zeszytu. To danie, które można jeść na ciepło, na przykład z makaronem lub na zimno jako dodatek na kanapki. Przypomina bardzo paprykarz, tylko, że jest bez ryby. Gorąco polecam!

Leczo ze schabem i cukinią na ostro

Świetny przepis na obiad. Pikantne leczo ze schabem i cukinią. Świetnie smakuje w towarzystwie ryżu, pieczywa, jak i klusek.

PULPETY Z KASZY GRYCZANEJ ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM

Świetny pomysł na pulpety w nowej odsłonie. Zapiekane w sosie pomidorowym klopsiki z kaszy gryczanej smakują rewelacyjnie! Podawane z sałatką z pomidorów i ogórków kiszonych to pomysł na pyszny i sycący obiad.

Gołąbki w Sosie Pomidorowym

Przepis na pyszne, klasyczne, polskie danie. Gołąbki w sosie pomidorowym. Mogą wydawać się pracochłonne, ale jak nabierze się wprawy to robi się je naprawdę szybko. Gorąco polecam!

KOTLETY Z MOZZARELLĄ NA OSTRO

Propozycja na szybki i smaczny obiad. Pikantne kotlety z mozzarellą. Ładnie wyglądają i świetnie smakują. Polecam podawać w towarzystwie brązowego ryżu i zielonej fasolki szparagowej. Pychotka!

NALEŚNIKOWE TORTILLE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI

Fajny pomysł na drugie śniadanie, lunch i kolację dla zabieganych i zapracowanych. Szybkie i banalnie proste w przygotowaniu naleśnikowe wrapy - tortille. Wystarczy wziąć kurczaka lub szynkę, jakieś ulubione warzywa i zawinąć je w naleśnika. Zdrowe, szybkie i pożywne.. Zarówno do pracy, jak i do szkoły. Polecam!

BABECZKI Z SEREM I TUŃCZYKIEM

Babeczki z tuńczykiem? Czemu nie! Oto przepis na pyszne i wykwintne babeczki z tuńczyka i sera. Świetne na przystawkę na imprezę, ale i również na śniadanie, drugie śniadanie, czy też kolację. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Polecam serwować je w towarzystwie ulubionej sałatki.

PULPECIKI W SOSIE PIECZARKOWO-KOPERKOWYM

Sos pieczarkowo-koperkowy to jeden z naszych faworytów wśród sosów. W towarzystwie kotlecików - pulpecików z indyka smakuje rewelacyjnie. Świetnie komponują się zarówno z kaszą, jak i ryżem, czy ziemniakami. Idealny pomysł na pyszny i pożywny obiad dla całej rodziny.

Kurczak Balti

Dziś kulinarna podróż do północnych Indii. Przedstawiam wam jedno z najbardziej tradycyjnych dań z tamtego regionu - kurczak balti. Kruchy i niezwykle soczysty kurczak marynowany w jogurcie i przyprawach oraz pyszny sos na bazie kremówki szpinaku oraz pomidorów to istna uczta dla podniebienia. Po prostu prosta w przygotowaniu, bogata w smaku i niezwykle aromatyczna potrawa dla ciekawych świata smakoszy.

Klopsiki z pieczarkami

Dzisiaj prosty przepis na klasyczne danie. Klopsiki wieprzowe w sosie z pieczarkami. U mnie serwowane z makaronem, ale świetnie sprawdzą się również z różnymi kaszami, czy też ziemniakami. Szybki sposób na smaczny i sycący obiad dla całej rodziny!

Udziec z jelenia z polentą

Dziczyzna jest jednym z najzdrowszych mięs, ponieważ zwierzęta leśne karmią się wyłącznie naturalnym pożywieniem. Do tego zawiera mało tłuszczu i cholesterolu. Mięso z dziczyzny dodatkowo jest smaczne oraz zapewni nam wyjątkowe doznania kulinarne. Udziec z jelenia to przyjemna kompozycja leśnych zapachów i smaków. Mięso jest kruche i niezwykle delikatne. Dodatek wytrawnego wina oraz aromatycznych przypraw pozwolą stworzyć z niego niebywale wykwintne danie. Podawany z kremową polentą stanowią doprawdy wyborną ucztę. Polecam!

Kotlety z białej kiełbasy z kaszą kuskus i sosem chrzanowym

Pyszny przepis na kotlety inaczej. Z białej kiełbasy, doprawione czosnkiem i majerankiem to prawdziwa pychota! Podane z kaszą kuskus i sosem chrzanowym to idealny pomysł na rodzinny obiad w niecodziennej odsłonie, zarówno na co dzień, jaki i świąteczny czy też wielkanocny stół. Polecam!

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Dla jednych - ukochany smak dzieciństwa, dla innych - zmora peerelowskich stołówek. Polski comfort food. Może nie jest to danie lekkie, ale na pewno smaczne i sycące. Dodatkowo można je przygotować na wiele sposobów. Z kapusty słodkiej lub kiszonej. Z dodatkiem kiełbasy, boczku, czy też leśnych grzybów. Dzisiaj wersja z pieczarkami i kapustą kiszoną. Polecam!

PLACKI GRYCZANE Z TUŃCZYKIEM

Przepis na pyszne naleśniki gryczane z tuńczykiem. Idealna opcja dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu na przygotowanie posiłku. Podane z sosem czosnkowym lub chrzanowym sprawią, że będziemy syci na długi czas.

Roladki wieprzowe z chrzanem i orzeszkami

Przepis na tradycyjne roladki wzbogacone dodatkowo chrzanem i orzeszkami ziemnymi. Smakują pysznie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealne na niedzielny obiad, zwłaszcza jeżeli chcemy zaskoczyć swoich gości czymś nowym i niepowtarzalnym.

Tikka masala

Danie zapożyczone jest z kuchni Indyjskiej, chociaż uważa się je za narodowe danie Brytyjczyków. Dzięki bogatej palecie ziół i przypraw królują w nim wspaniałe smaki i aromaty. Delikatny kurczak podawany z aromatycznym sosem masala to istna orientalna uczta dla podniebienia. Namaste.

Kurczak duszony z cebulą i pieczarkami

Kurczak duszony z cebulą i pieczarkami. Dziś podaję Wam przepis na szybki, smaczny i prosty obiad.? Jeden z moich ulubionych po treningowych posiłków. Sprawdzony przepis kulinarny!

Sałatka z makaronem, kurczakiem i warzywami

Sałatka z makaronem, kurczakiem i warzywami. Upałów ciąg dalszy... 32 stopnie w cieniu może zacząć doskwierać. Nikomu nie chce się siedzieć przy garnkach w kuchni, a jeść trzeba. Dobrym wyjściem są sałatki, które wykonuję się szybko, można wsiąść na wynos i co ważne są zimne.

Chili con carne

Chili con carne. Przystanek: Meksyk ! Majańskie i azteckie miasta, skąpane w słońcu piramidy, kaktusy, wyśmienita tortilla, ostre papryczki i słynna czerwona fasola. Kuchnia meksykańska jest tak różnorodna jak przyroda i kultura tego kraju, przesycona intensywnymi barwami, bogactwem smaków i aromatów. U nas też jest dziś gorąco - gęste i rozgrzewające chili con carne, pełne smaku i aromatu. Jego pochodzenie budzi wiele sporów, gdyż spore grono osób twierdzi, że jest to typowe danie meksykańskie. Chili con carne zarejestrowane jest jako oficjalna potrawa stanu Teksas i stanowi tym samym jeden z elementów kuchni Tex-Mex. Oczywiście jego korzenie wywodzą się z Meksyku, gdyż należy pamiętać że Teksas był kiedyś jego częścią. Bez względu na swoje pochodzenie jest to wspaniałe danie, idealne na jesienno - zimowe wieczory. Sprawdzony przepis kulinarny!

Rojoes - Wieprzowina po portugalsku

Rojoes- Wieprzowina po portugalsku. Rojoes to stare wiejskie danie popularne szczególnie w północnej części kraju i na Azorach. Bardzo ważne w jego przygotowaniu jest użycie mięsa odpowiednio przerośniętego tłuszczem i długi czas marynowania. Wrażenia zapachowe podczas gotowania są pierwszorzędne i powinny sprawić, że okoliczni mięsożercy zaczną krążyć nam wokół garnka. Ziemniaki są koniecznym dopełnieniem dania. Ja moje zwyczajnie ugotowałem, ale dobrze jest odlać nieco winnego sosu i poddusić je w nim dodatkowo. Idealny przepis na obiad.

Filet kurczaka z pomidorami w cieście francuskim

Filet kurczaka z pomidorami w cieście francuskim. Szybki i prosty przepis na smaczny obiad to filet kurczaka z pomidorami w cieście francuskim. Przeważnie wykorzystuję do przygotowania tego dania pomidory suszone, ale póki trwa sezon korzystam ze świeżych produktów, a zatem proponuję Wam filecik ze świeżym pomidorem i ziołami Mięso kurczaka po upieczeniu jest soczyste, mozzarella ładnie rozpływa się po filecie i pomidorze, a dodatek aromatycznej bazylii i oregano nadaje całości rewelacyjny smak. Pyszne danie z piekarnika, które można przygotować w mniej niż godzinę. Idealny przepis na obiad.

Risotto Ze Świeżymi Kurkami

Risotto Ze Świeżymi Kurkami. Risotto teraz u mnie króluje. Uwielbiamy je i dlatego musiało się pojawić z pysznymi, świeżymi kurkami. Zapach był nieziemski i już podczas przygotowywania ślinka nam ciekła. Idealny przepis na obiad.

Ziemniaki z cukrowym groszkiem

Ziemniaki z cukrowym groszkiem. Niewyobrażalnie dobra sałatka! To opinia wszystkich, którzy mieli przyjemność jej skosztować. Tak niewiele składników, a komponują się one ze sobą tak, jakby zostały dla siebie stworzone. Sos jest meeega! Dzięki niemu ziemniaki nabierają niebywałej ostrości i aż chce się je jeść i jeść, bez końca. Do tego pyszny, chrupiący groszek cukrowy, który uwielbiam i również mogłabym jeść go codziennie. Spróbujcie, idealny przepis na obiad.!

Makaron z pomidorami

Makaron z pomidorami. Uwielbiam dania z makaronem. Obiad z wykorzystaniem makaronu robię często gdy nie mam czasu na długie siedzenie w kuchni a męska część mojej rodziny umiera z głodu (to niestety zdarza się bardzo często). Wystarczy wymieszać kilka składników z makaronem i już gotowe. Możliwości jest tutaj na prawdę wiele. W sezonie zimowym stawiam na ciężkie, gęste i sycące sosy. Latem natomiast w mojej kuchni wygrywają przede wszystkim świeże warzywa. Chcesz zjeść prosto, pożywnie i niedrogo? Jeśli tak to zapraszam do wypróbowania przepisu na makaron z pomidorami i bazylią. Idealny przepis na obiad!

Pęczotto z bobem

Był taki czasu, że bobu nie jadłam wcale, teraz gdy tylko się pojawia na straganach muszę się powstrzymywać, by nie zjeść całego woreczka zaraz po ugotowaniu. Tym razem mi się udało i przygotowałam pyszne pęczotto z suszonymi pomidorami, smakowało nawet mojemu Mężowi, który nie przepada ani za bobem ani za pęczakiem, dlatego dzielę się z Wami przepisem.  

Placki ziemniaczane z żółtym serem

Szybkie przepis na bardzo oryginalne placki

Tripoline al ragù z wołowiną

Dziś zabieram Was w podróż do Północnych Włoch, a konkretnie do z Emilia-Romaqna. Region ten znany jest przede wszystkim z produkcji aromatycznych win, ale również ma najwspanialsze tradycje kulinarne i najlepsze restauracje. To właśnie z tego regionu wywodzi się potrawa, którą dziś Wam prezentuję . Ragû`to najprawdopodobniej najbardziej znany włoski sos, nazywany również sosem bolońskim. Jego tradycja sięga średniowiecza. W XX wieku receptura dla zachowania ciągłości włoskiej tradycji kulinarnej, została zdeponowana w Izbie Przemysłowo- Handlowej w Bolonii. Dziś klasycznie, prosto i po włosku...

Burger z Falafelem

Burger z falafelem to doskonały pomysł do tego aby wprowadzić ciecierzycę do naszej diety. Warzywa strączkowe czyli fasole, ciecierzyca, groszek ( ugotowane lub z puszki ) to produkty małokaloryczne, nie zawierają cholesterolu; zawierają małe ilość tłuszczy nasyconych i całościowych tłuszczy; bogate są w magnez, cynk, żelazo, błonnik, fitoskładniki i fitosterole.

Klopsy drobiowe w sosie orzechowym

Tym razem zapraszam Was na orientalne smaki. Kuchnia orientalna to bogactwo smaków sztuki kulinarnej Japonii, Chin, Tajlandii oraz Wietnamu. Zachwyca nie tylko niezwykłymi smakami, ale także tym, że jest zdrowa i łatwa w przygotowaniu. Takie danie też Wam dziś prezentuję. Małe klopsiki w lekkim sosie z masła orzechowego i mleka kokosowego z dodatkiem przypraw tworzą na prawdę wspaniałe, aromatyczne i pełne smaku danie.

Kurczak z papryką

Jeżeli tak jak ja, najbardziej lubicie mięso drobiowe, a w dodatku jesteście paprykożercami, zachęcam Was do przygotowania tego pysznego dania. Udka kurczaka wpierw marynujemy w sosie sojowym i mleku, następnie nacieramy je przyprawami, podsmażamy krótko, a później dusimy razem z dodatkiem papryki i cebulki. Pycha!

JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI

Nie ma nic lepszego po treningu jak sycąca kolorowa zapiekanka, Bardzo prosta, tania i szybka w wykonaniu. Smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno w te upały!

Karkówka w sosie paprykowo - pomidorowym

Jabłka rumienią się w sadzie, dojrzewa czarny bez, jarzębina i głóg. Zaczynają kwitnąć wrzosy, rozchodniki, a w lesie pojawiają się grzyby. Słońce jeszcze mocno grzeje, choć wieczory są już znacznie chłodniejsze. Powietrze wydaje się nie co gęstsze, mniej przejrzyste. Babie lato rozpuszcza swoje długie nici i wędruje z wiatrem po świecie obwieszczając wszystkim nadchodzącą wczesną jesień. Dla mnie ta pora kojarzy się również z pomidorami, które grzeją się na długich tyczkach w ostatnich promieniach słońca i papryką, która przybiera kolory jesieni. Ta jakże cudowna pora roku była inspiracją mojego dania, na które Was zapraszam. Dobry kawałek mięsa w połączeniu z delikatnym, ale jakże aromatycznym sosem tworzy niesamowicie pyszne danie.

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Pulpety znane są w kuchniach narodowych wielu krajów. Różnią je: mięso, przyprawy i sosy. Wystarczy dodać do wieprzowiny trochę jagnięciny, a przeniesiemy się do Chorwacji. Z odrobiną parmezanu i sosu pomidorowego wylądujemy w małym włoskim miasteczku. Warto więc trochę poeksperymentować, mieszając ze sobą różne rodzaje mięs, dodając chrupiące dodatki czy aromatyczne przyprawy. Ale najpierw dobrze jest poznać klasykę, czyli pulpety w sosie pomidorowym. Sycące, delikatne i wspaniałe danie. Podane z gęstym, naturalnym, pomidorowym sosem, bez dodatku mąki.

Tarta z Pomidorami Koktajlowymi i Karmelizowaną Cebulą

Pomidor to produkt małokaloryczny – spożywa się go często podczas odchudzania, ale i nie tylko – smakuje pod każdą postacią i tworzy doskonałą parę z przeróżnymi produktami.

Keftedes, czyli pulpeciki po grecku

Dziś zabieram Was do Grecji – kraju starożytnych bogów i herosów, miejsca narodzin demokracji, poezji, filozofii i igrzysk olimpijskich. Grecja to przede wszystkim wspaniała kuchnia o wielowiekowej tradycji uznawana za najzdrowszą na świecie. Pełna warzyw, ryb, owoców morza, świeżych ziół, wina i słynnej greckiej oliwy z oliwek nazwanej „płynnym złotem” przez Homera w „Odysei”. Keftedes to jedno z najpopularniejszych dań kuchni greckiej. Pod tą nazwą kryją się małe pulpeciki z mięsa mielonego, z pysznym pomidorowym sosie. Nie może w nich zabraknąć takich składników jak oliwki i feta, którym zawdzięczają swój ciekawy smak.

Wątróbka duszona z warzywami

Niechęć wyniesiona z dzieciństwa sprawia, że wątróbka traktowana jest często jako produkt niższej kategorii, a wręcz tania namiastka mięsa. Kojarzy się z czymś mało wartościowym i niesmacznym. Tymczasem sytuacja wygląda inaczej, wątróbka nie tylko może, ale wręcz powinna znaleźć swoje miejsce w diecie szczególnie osób aktywnych. Wątróbka jest źródłem wysokojakościowego białka, żelaza, solidnej dawki cynku i bogactwa witamin z grupy B. Ze względu na wysoką zawartość witaminy A, której nadmiar jest toksyczny, nie powinna być spożywana codziennie. Bez wątpienia jednak raz w tygodniu można sobie na porcję tego przysmaku pozwolić bez większych obaw. W szczególności aktywne fizycznie kobiety powinny pamiętać o jej walorach, gdyż w ich wypadku mogą okazać się nieocenione. Klasyczna wątróbka w gęstym, zawiesistym sosie jest wspomnieniem z dzieciństwa, które nie których przyprawia o mdłości. Również za nią nie przepadałam, ale odkąd w naszym domu pojawił się ten przepis, wszystko się zmieniło.

Ravioli w sosie pomidorowym z chorizo

Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie domowników oryginalnymi pomysłami. Ten styl gotowania to nic innego jak kuchnia Fusion, która polega na czerpaniu inspiracji z dowolnej kultury, łączeniu różnych tradycji kulinarnych i elementów pozornie do siebie niepasujących. Uwielbiam ten styl gotowania, bo efekty mogą być zaskakujące. Dziś połączyłam kuchnię włoską z kuchnią hiszpańską. Delikatne, włoskie pierożki ravioli świetnie wkomponowały się w hiszpańskie smaki takie jak: chorizo, pomidory czy cynamon. Dodatek chrupiącej cukinii, obecnej zarówno w kuchni hiszpańskiej jak i włoskiej zmienił teksturę dania jak i smak. Z tego połączenia wyszło na prawdę wspaniałe danie, które z pewnością na stałe zagości w naszej kuchni.

Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym

Wspaniałe danie utrzymane zdecydowanie we włoskim stylu. Makaron cannelloni zastępuje delikatna cukinia. Do tego pachnąca bazylia, aromatyczny parmezan i beszamel. Pistacje spełniają tu ważną rolę - swoją niebywałą chrupkością poprawiają smak jak i teksturę dania. Bardzo proste połączenie kilku składników w efekcie daje niezwykle smaczne i sycące danie. Wspaniale smakuje z lampką lekkiego, włoskiego wina Valpolicella.

Paella z chorizo i kurczakiem

Przystanek - Hiszpania. Witam Was na gorącym półwyspie Iberyjskim w ojczyźnie flamenco, corridy, nieustającej fiesty i różnorodnej, kolorowej kuchni. Paella to najbardziej znana na świecie hiszpańska potrawa. Niegdyś danie spożywane głównie przez zapracowanych robotników, dziś stanowi niezaprzeczalną wizytówkę hiszpańskiej gastronomii. Pochodzi z Walencji i występuje w licznych smakowitych odmianach. Dziś w wersji z moją ukochaną, ostrą kiełbasą chorizo i malutkimi, słodkimi pomidorkami śliwkowymi.

Cukinie faszerowane po meksykańsku

Cukinia ze względu na walory smakowe i odżywcze, znajduje się na liście 20 warzyw najchętniej uprawianych w naszym kraju. Im młodsza - tym smaczniejsza. Możemy jeść ją na surowo, smażyć kwiaty cukinii, przyrządzać leczo, zapiekanki i piec ciasta. Jest łagodna i neutralna w smaku, dlatego też jest wyśmienitym dodatkiem do rozmaitych warzywnych kompozycji, jak i ciast. W mojej kuchni cukinia zajmuje dość wysokie miejsce. Kilka lat temu po raz pierwszy zrobiłam cukinię po meksykańsku. Od tego czasu pokochaliśmy cukinię nie tylko w tej formie. Danie znalazło wielu swoich wielbicieli, a przepis zawędrował aż do Irlandii Północnej, gdzie również zyskał swoją popularność.

Toskańska zapiekanka z cukinią

Toskańska zapiekanka z cukinią. Dziś podróżujemy do kraju gdzie zapach bazylii, tymianku i świeżych, skąpanych w słońcu pomidorów przeplata się z charakterystycznym smakiem parmezanu, fety i najlepszej oliwy. Od północy do południa Włoch, rozprzestrzeniają się zapachy wybornych potraw tej kuchni. W mojej kuchni jest zapach wspaniałej, toskańskiej zapiekanki w której znajdziecie mnóstwo smaku i włoskiego słońca. Sprawdzony przepis!

Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii. Pochodzi ze słonecznej Italii. To właśnie Włochom pod koniec XIX w. udało się wyhodować z kabaczka nowe warzywo, które znamy pod nazwą cukinia, od włoskiego słowa „zucchini”, czyli mała dynia. Nowy owoc, bo z biologicznego punktu widzenia cukinia jest owocem, szybko podbiła serca Europejczyków. W Polsce dostępna jest dopiero od kilkunastu lat. Cukinia potrafi wcielić się w niejedną kulinarną rolę. Dziś główną rolę gra w pasztecie. Pasztet jest wilgotny, delikatny, aromatyczny i na prawdę pyszny. Z pewnością na stałe zagości w naszej kuchni. Mam już pomysł na kolejną wariację na temat pasztetu z cukinii, ale przyjdzie na to czas. Tymczasem zapraszam na pasztet. Sprawdzony przepis!

Butter chicken

Butter chicken.Przystanek - Indie! Jest to miejsce na ziemi, które skradło moje serce - a w szczególności wspaniała kuchnia tego kraju. Jest to kraj tak różnorodny, nie dający się opisać jednym słowem – mieszanina wszechobecnych dźwięków, kolorów, zapachów i smaków. Kuchnia indyjska jest wyjątkowa - uwielbiam ją za prostotę i bogactwo aromatycznych przypraw. Butter Chicken, zwany w Indiach murgh makhani, to delikatne kawałki kurczaka zanurzone w aromatycznym, kremowym i lekkim sosie. Cała gama przypraw tworzy na prawdę niezwykłe i pyszne danie, które na długo zapada w naszej pamięci. Sprawdzony przepis!