Loading...

Niemieckie noże kuchenne – niezawodna precyzja

Trwałe i ostre noże to podstawa w sprawnym funkcjonowaniu każdej kuchni. Wielkość oraz kształt ostrza musi być dostosowany do produktu oraz metody jego obróbki – siekania, krojenia, filetowania czy plastrowania. Niemieckie noże kuchenne to gwarancja najwyższej precyzji wykonania. Noże są wygodne w użytkowaniu, bowiem mają ergonomiczną rękojeść, która zapewnia pewny uchwyt. Specjalistyczne noże, które posiadają wyprofilowane ostrze o odpowiedniej szerokości, długości oraz czubku przeznaczone są do przygotowywania określonych potraw oraz obrabiania konkretnych składników. Czasem różnią się także sposobem ostrzenia. Najwyższej jakości noże będą odpowiednim produktem zarówno dla kucharzy amatorów, jak i mistrzów w profesjonalnej kuchni. 

ZWILLING – niemieckie noże kuchenne

Zwilling to najpopularniejsza firma produkująca niemieckie noże kuchenne. Noże Zwilling powstają już od niemal trzech wieków. Mają one różne rozmiary oraz kształty dzięki czemu dopasują się do każdej dłoni podczas każdej czynności. Najpopularniejszym nożem firmy jest najwyższej jakości tzw. nóż szefa kuchni. Doskonale spełnia on swoje zadanie w każdym zakresie – doskonale odnajdzie się zarówno podczas siekania, szatkowania, porcjowania mięsa oraz krojenia warzyw i owoców. Drugi pod względem wielkości jest jego mniejszy kuzyn, nóż uniwersalny, który doskonale nada się do obróbki bezpośrednio w dłoniach oraz przygotowywania mniejszych przekąsek. Wszystkie noże ząbkowane, np. nóż do pieczywa z najwyższą precyzją pokroją plasterki oraz kromki i bez trudności przebiją się nawet przez najtwardszą powierzchnię produktów.

WÜSTHOF – firma rodzinna od 1814r.

WÜSTHOF to firma rodzinna założona w roku 1814 w Solingen w Niemczech. Do dziś kute noże kuchenne produkowane są w 3 zakładach produkcyjnych w Solingen, które stało się znane jako „Miasto Ostrzy”. Produkty przez ostatnie 200 lat nie traciły na swojej popularności, a poprzez doskonalenie produkcji, jedynie ją zyskiwały. To, co wyróżnia noże WÜSTHOF to zrównoważona efektywność, wyśmienita jakość oraz nieprzerwany rozwój. Te trzy składniki powodują, że niemieckie noże kuchenne wykonywane są z najwyższą precyzją i cieszą się niezwykłą popularnością nie tylko w kraju, ale również na całym świecie. Firma posiada bowiem przedstawicielstwa w 80 krajach – w tym również w Kanadzie oraz Stanach Zjednoczonych. Ze względu na to, że specjalizuje się wyłącznie w produkcji noży, produkty są najwyższej jakości, dostosowane do indywidualnych potrzeb każdego klienta.

Posted in: Dom

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Upieczmy.pl

Blog kulinarny

Polecamy

Do czego służy frytownica gastronomiczna?

Do czego służy frytownica gastronomiczna?

Trudno wyobrazić sobie funkcjonowanie lokalu gastronomicznego bez frytownicy. To właśnie przy użyciu tego urządzenia możemy przygotować przepyszne frytki. Chyba każdy...

KSYLITOL FIŃSKI – WYSOKIEJ JAKOŚCI ALTERNATYWA DLA CUKRU

KSYLITOL FIŃSKI – WYSOKIEJ JAKOŚCI ALTERNATYWA DLA CUKRU

Ksylitol nazywany cukrem brzozowym należy do grupy alkoholi cukrowych. Jest on chętnie stosowany nie tylko ze względu na właściwości słodzące,...

W ogrodzie postaw piwniczkę z betonu

W ogrodzie postaw piwniczkę z betonu

Betonowe piwniczki są potrzebne. Takie rozwiązania stosowali nasi dziadkowie i korzystali z nich przez długi czas. Zapotrzebowanie na architekturę ogrodową...

Top 3 pyszne potrawy przygotowane na bazie grzybów – czas je poznać, a potem przygotować i zakosztować!

Top 3 pyszne potrawy przygotowane na bazie grzybów – czas je poznać, a potem przygotować i zakosztować!

Grzyby jeść warto, a wręcz jeść trzeba. Są zdrowe, ale też wyjątkowo smaczne i co ważne można przygotować wiele fantastycznych...

Jak przygotować pyszny niedzielny obiad plus obłędny deser?

Jak przygotować pyszny niedzielny obiad plus obłędny deser?

Wiele osób w ciągu większości dni tygodnia nie przykłada specjalnej uwagi do tego, co je. Oczywiście tak nie powinno być,...