Loading...

Niemieckie noże kuchenne – niezawodna precyzja

Trwałe i ostre noże to podstawa w sprawnym funkcjonowaniu każdej kuchni. Wielkość oraz kształt ostrza musi być dostosowany do produktu oraz metody jego obróbki – siekania, krojenia, filetowania czy plastrowania. Niemieckie noże kuchenne to gwarancja najwyższej precyzji wykonania. Noże są wygodne w użytkowaniu, bowiem mają ergonomiczną rękojeść, która zapewnia pewny uchwyt. Specjalistyczne noże, które posiadają wyprofilowane ostrze o odpowiedniej szerokości, długości oraz czubku przeznaczone są do przygotowywania określonych potraw oraz obrabiania konkretnych składników. Czasem różnią się także sposobem ostrzenia. Najwyższej jakości noże będą odpowiednim produktem zarówno dla kucharzy amatorów, jak i mistrzów w profesjonalnej kuchni. 

ZWILLING – niemieckie noże kuchenne

Zwilling to najpopularniejsza firma produkująca niemieckie noże kuchenne. Noże Zwilling powstają już od niemal trzech wieków. Mają one różne rozmiary oraz kształty dzięki czemu dopasują się do każdej dłoni podczas każdej czynności. Najpopularniejszym nożem firmy jest najwyższej jakości tzw. nóż szefa kuchni. Doskonale spełnia on swoje zadanie w każdym zakresie – doskonale odnajdzie się zarówno podczas siekania, szatkowania, porcjowania mięsa oraz krojenia warzyw i owoców. Drugi pod względem wielkości jest jego mniejszy kuzyn, nóż uniwersalny, który doskonale nada się do obróbki bezpośrednio w dłoniach oraz przygotowywania mniejszych przekąsek. Wszystkie noże ząbkowane, np. nóż do pieczywa z najwyższą precyzją pokroją plasterki oraz kromki i bez trudności przebiją się nawet przez najtwardszą powierzchnię produktów.

WÜSTHOF – firma rodzinna od 1814r.

WÜSTHOF to firma rodzinna założona w roku 1814 w Solingen w Niemczech. Do dziś kute noże kuchenne produkowane są w 3 zakładach produkcyjnych w Solingen, które stało się znane jako „Miasto Ostrzy”. Produkty przez ostatnie 200 lat nie traciły na swojej popularności, a poprzez doskonalenie produkcji, jedynie ją zyskiwały. To, co wyróżnia noże WÜSTHOF to zrównoważona efektywność, wyśmienita jakość oraz nieprzerwany rozwój. Te trzy składniki powodują, że niemieckie noże kuchenne wykonywane są z najwyższą precyzją i cieszą się niezwykłą popularnością nie tylko w kraju, ale również na całym świecie. Firma posiada bowiem przedstawicielstwa w 80 krajach – w tym również w Kanadzie oraz Stanach Zjednoczonych. Ze względu na to, że specjalizuje się wyłącznie w produkcji noży, produkty są najwyższej jakości, dostosowane do indywidualnych potrzeb każdego klienta.

Posted in: Dom

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Upieczmy.pl

Blog kulinarny

Polecamy

Zdrowa dieta na lato – jaka powinna być?

Zdrowa dieta na lato – jaka powinna być?

Lato to czas, gdy mamy więcej energii i nabieramy chęci do przygotowywania zdrowych i pełnowartościowych posiłków, którymi możemy delektować się...

Zwykła kawa jest dla Ciebie za nudna? Oto przepisy, które ją urozmaicą!

Zwykła kawa jest dla Ciebie za nudna? Oto przepisy, które ją urozmaicą!

Codzienny kubek kawy z rana dla większości z nas jest obowiązkowy. Daje nam zastrzyk energii i pozwala ruszyć do działania....

Blendery ręczne – jak wybrać idealny model dla siebie?

Blendery ręczne – jak wybrać idealny model dla siebie?

Lubisz gotować, lecz zależałoby Ci na oszczędzeniu czasu spędzanego w kuchni? A może poszukujesz sposobu na przemycenie w codziennej diecie...

Smalec gęsi – poznaj korzyści z jego zastosowania

Smalec gęsi – poznaj korzyści z jego zastosowania

Gęsi smalec jest prawdopodobnie najsmaczniejszym tłuszczem kuchennym na świecie. Znany ze swojego wyśmienitego aromatu, gęsi tłuszcz ma również interesujący profil...

Co wybrać – zasłony czy firany?

Co wybrać – zasłony czy firany?

Dla wielu z nas zasłony i firany to po prostu to samo. Jednak zagłębiając się w temat okazuje się, że...